Hoppa över navigering

Helsingfors-Vanda flygplats är redo för livsförändrande berättelser – finländska berättelser står i centrum för kampanjen som firar utvecklingsprogrammets avslutning

Article published
05.10.2023 kl 09:00
Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöaula tyhjänä, taustalla näkyy turvatarkastuksen All gates -kyltti
Resa
Helsingfors-Vanda flygplats har varit en del av finländska berättelser sedan 1952. Nu när det mest omfattande utvecklingsprogrammet i flygplatsens historia har slutförts är den förnyade Helsingfors-Vanda flygplats fortfarande en scen för nya begynnelser, där människor, idéer och kulturer möts för ett ögonblick – för att sedan fortsätta på sina egna vägar.

– Finavia har framgångsrikt slutfört det tioåriga utvecklingsprogrammet på Helsingfors-Vanda under hösten 2023, och flygplatsen är redo för livsförändrande berättelser. Nu vill vi berätta om den nya flygplatsen och dess tjänster genom tre finländska framgångshistorier som började på flygplatsen, säger Finavias marknadschef Anna Tuomi.

Berättelserna framförs i en kampanj som lanseras i oktober 2023. Berättelserna handlar om tre välkända finländare, som har startat nya kapitel i sina liv på Helsingfors-Vanda flygplats och hittat sin egen riktning och plats i världen.

Deras berättelser kan under hösten ses i bilder och videor på Helsingin Sanomats förstasida, i centrala Helsingfors, i Helsingfors-Vanda flygplats mediekanaler och på Finavias webbplats.

Med i kampanjen är:

  • basketspelaren Awak Kuier, som var den första finskan att spela dambasket på den högsta liganivån WNBA i USA,
  • modedesignern Rolf Ekroth, som framgångsrikt har tagit finländskt hantverk och design till utlandet, och
  • Pekka Niemi, en internationellt känd konstnär under namnet ONEVIOLIN.

Alla kan dela sin egen historia

– Vi vill också ge alla möjlighet att berätta sin egen resehistoria. Det finns otaliga historier som har förändrat liv, och vi uppmuntrar nu människor att dela med sig av sina, fortsätter Anna Tuomi.

Du kan delta i kampanjen genom att lägga upp ett foto på Instagram med en fritt formulerad text som förklarar hur din resa var en vändpunkt för dig. Använd hashtaggen #myhelsinkiairport och tagga fotot med @helsinkiairport eller @finaviaofficial.

De mest minnesvärda berättelserna kommer att lyftas fram i Finavias kanaler, och vi kommer att lotta ut presentkort till Helsingfors-Vanda flygplats tjänster bland alla deltagare. Läs mer och se hur du kan delta i utlottningen på Finavias kampanjsidor.

Läs mer:

Helsingfors-Vanda historiska utvecklingsprogram slutfördes framgångsrikt