Hoppa över navigering

Discover Airlines börjar flyga från Frankfurt till Kittilä i december

Article published
16.01.2024 kl 11:00
Discover Airlinesin lentokone taivaalla
Destinationer
Kittilä flygplats internationella ruttutbud kommer att förbättras ytterligare nästa vinter, när flygbolaget Discover Airlines börjar flyga reguljärt från Frankfurt i Tyskland till Kittilä flygplats den 20 december 2024. Under vintersäsongen 2024–2025 flygs rutten en gång i veckan, på fredagar.

Rutten Frankfurt−Kittilä trafikeras med ett 180-sitsigt Airbus A320200-flygplan mellan 20.12.2024 och 28.3.2025. Biljetter säljs nu på Discovers webbplats.

Vi är mycket nöjda med utvecklingen av flygförbindelserna i Lappland. Reguljära ruttförbindelser är oerhört viktiga för Finlands tillgänglighet, och vi på Finavia arbetar aktivt med att utveckla dem. Lapplands rekordbrytande resesäsong denna vinter är en utmärkt utgångspunkt för att fortsätta detta arbete även i framtiden, säger Petri Vuori, chef för ruttutveckling på Finavia.

Discover Airlines (tidigare Eurowings Discover) är ett tyskt semesterflygbolag som tillhör Lufthansa Group. Rutten från Frankfurt till Kittilä är bolagets första i Finland.

Bild: Discover Airlines

Läs mer:

Fem fantastiska naturområden att uppleva i Lappland

Kittilä flygplats