Hoppa över navigering

Air Baltic öppnar 4 nya vinterrutter på Tammerfors-Birkala – en av dem är den första i sitt slag

Article published
05.12.2023 kl 13:00
Air Balticin reittiavajaistunnelmia. Kuvassa monta henkilöä pitävät kädessään kuvakoristeita.
Destinationer
Tisdagen den 5 december firades öppnandet av Air Baltics rutt till Gran Canaria på Finavias Tammerfors-Birkala flygplats. Air Baltic öppnar fyra nya rutter på Tammerfors för vintern, och sammantaget flyger bolaget till åtta olika destinationer.

Flygplatsbolaget Finavia och flygbolaget Air Baltic firade öppnandet av fyra nya rutter på Tammerfors-Birkala den 5 december 2023. De nya rutterna flygs till Gran Canaria på Kanarieöarna samt Teneriffa, Kittilä och Tallinn. Air Baltic flyger dagligen till Tallinn som triangelflyg tillsammans med Amsterdam, medan Kittilä är bolagets första rutt som flygs inom Finland.

− På Finavia utvecklar vi aktivt våra flygplatsers förbindelser till världen för att säkerställa Finlands tillgänglighet. Tillgängligheten från Birkaland till Europa och vice versa är för närvarande mycket god, och de mångsidiga flygförbindelserna betjänar både affärslivet och turismen. Av dessa nya rutter är rutten till Kittilä särskilt intressant, eftersom den erbjuder en utmärkt förbindelse till Lappland, säger Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

Air Baltics nya vinterrutter från Tammerfors-Birkala:

Destination

Veckodagar

Opereras mellan

Tallinn

Alla dagar i veckan

29.10.2023–26.10.2024

Teneriffa

Onsdagar och lördagar

4.11.2023–30.3.2024

Las Palmas de Gran Canaria

Tisdagar

5.12.2023–23.4.2024

Kittilä

Måndagar och fredagar

22.12.2023–29.3.2024

Air Baltic flyger för närvarande från Tammerfors också till Amsterdam, Köpenhamn, Malaga och Riga. Bolaget har också meddelat att det kommer att öppna en rutt till Mallorca i maj 2024. Alla flyg kan nu bokas på Air Baltics webbplats.

Air Baltic har gjort Tammerfors-Birkala till sin hemmaflygplats och har permanent stationerat ett av sina flygplan på flygplatsen. Detta möjliggör flygbolagets mycket omfattande ruttutbud från Tammerfors till resten av världen.

Läs mer:

Flyglista: Till dessa destinationer går direktflyg från Finavias flygplatser under vintersäsongen 2023–2024

Inlägg: Tammerfors-Birkala flygplats utvecklas genom fyra centrala grundpelare