Hoppa över navigering

Helsingfors-Vanda fick ett erkännande från en ansedd tidning inom resebranschen – en plats bland världens topp 10 bästa flygplatser säkrad

Article published
03.10.2023 kl 14:36
Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöaula
Resa
Läsarna av den internationella resetidningen Condé Nast Traveler röstade fram Helsingfors-Vanda flygplats som en av de tio bästa flygplatserna i världen. Över en halv miljon läsare deltog i omröstningen.

Helsingfors-Vanda flygplats utsågs till den nionde bästa flygplatsen i världen i den internationella resetidningen Condé Nast Travelers 2023 Readers’ Choice Awards. Hela 526 518 läsare svarade på enkäten i år.

– Helsingfors-Vanda har en stark ställning bland världens bästa flygplatser, och detta erkännande stärker denna ställning ytterligare. Vi är stolta över att vårt arbete för smidiga flygresor också uppmärksammas internationellt, och att Finavia är med och skapar en positiv bild av Finland, säger Helsingfors-Vandas flygplatschef Ulla Lettijeff från Finavia.

Förra året placerade sig Helsingfors-Vanda flygplats på tionde plats på samma lista. I år har flygplatsen fått flera nationella och internationella utmärkelser och erkännanden, bland annat utmärkelsen för bästa flygplats i Europa i sin storleksklass. Helsingfors-Vanda har också belönats flera gånger för sin kundupplevelse i världsklass.

Det största utvecklingsprogrammet för Helsingfors-Vanda flygplats genom tiderna, ett tioårigt projekt som kostat mer än en miljard euro, har framgångsrikt slutförts under hösten. Med hjälp av utvecklingsprogrammet säkerställer Finavia Helsingfors-Vandas ställning som en av Europas bästa flygplatser.

Läs mer:

Helsingfors-Vanda flygplats utmärkelser och erkännanden