Hoppa över navigering

Utnämning på Finavia: Heidi Mäkelä till chef för Vasa flygplats

Pressmeddelande
Article published
06.05.2021 kl 13:25
Heidi Mäkelä
Människor & Luftfart
TkD Heidi Mäkelä börjar som flygplatschef på Vasa flygplats den 1 augusti 2021. Hon ansvarar för ledningen av flygplatsen och för samarbetet med intressentgrupperna i området.

– Vasa flygplats får en erfaren och kunnig chef i Heidi. Hon har stor kännedom om verksamheten på flygplatser, om intressentgrupper och visioner om utveckling. Vi är glada över att ha fått Heidi till att leda Vasa flygplats, berättar områdeschefen för Västra Finlands flygplatser, Juha Aaltonen på flygplatsföretaget Finavia.

Flygplatser är internationella verksamhetsmiljöer i ständig utveckling och på dem behövs kompetens av många olika slag. Flygbranschen är bekant för Mäkelä, då hon tidigare jobbat länge med flygnavigeringsteknik. Till Finavia kommer Mäkelä från Danfoss Drives, där hon har fungerat som kvalitetschef för verksamheten i Finland.

– Mäkelä har en viktig roll när Finavia ökar sin verksamhet och sina tjänster och i och med att världen öppnar upp sig efter coronapandemin. Att klara sig ur krisen och att sköta om personalens ork och välbefinnande är även i år en av hörnstenarna i vårt förmansarbete, säger Aaltonen.

Läs mer

Inlägg: Kvinnor välrepresenterade i Finavias ledning

Utnämning på Finavia: Heikki Tanninen utnämnd som flygplatschef i Joensuu