Oulun lentoaseman liikenteen poikkeusjärjestelyt kesällä 2017

Oulun lentoasema on liikennealueremontin vuoksi kokonaan suljettu lentoliikenteeltä 26.6.-31.7.2017. Kesäkuun alusta juhannukseen saakka lennot voidaan lentää normaalisti Oulusta.

Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa yörajoitusten aikana 31.7.–13.8. sekä täyden sulun aikana 26.6. - 31.7. Muina aikoina lennot voidaan lentää Oulusta.

Lentoyhtiöt Finnair ja Norwegian tarjoavat korvaavia lentoyhteyksiä remontin aikana Kemi-Tornion lentoasemalta. Matkustajille on tarjolla korvaaville lennoille veloitukseton bussikuljetus Oulusta Kemiin ja takaisin. Bussi kulkee reittiä Oulun lentoasema - Oulun linja-autoasema - Kemi-Tornion lentoasema ja samaa reittiä takaisin. Täältä löydät kuljetusten aikataulutiedot. 

Pyydämme matkustajia ilmoittautumaan kuljetuksiin lomakkeella, jotta voimme varautua riittävän kokoisiin linja-autoihin.

Lentoaikatauluihin liittyvissä asioissa pyydämme kääntymään oman lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän puoleen. Finavia ei vastaa lentoaikatauluista.

Mikäli saavut omalla autolla Oulun lentoasemalle ja jatkat matkaasi bussilla Kemiin, ovat Oulun lentoaseman pysäköintialueet normaalisti käytössä remontin aikana. Myös terminaalitilat ovat avoinna.

Etsi lentoyhteyksiä ja aikatauluja

Lentoasema remontin jälkeen huippukunnossa

Finavia panostaa lentoliikenteen turvallisuuteen ja Oulun seudun elinkeinoelämän ja matkailun toimintaedellytyksiin uudistamalla Oulun lentoaseman lentoliikennealueet 13 miljoonan euron investoinnilla. Oulun liikennealueiden remontti tulee olemaan Finavian suurin yksittäinen investointi maakuntalentoasemilla vuonna 2017 ja työllistää alueella kesän aikana satoja ihmisiä.

Remontti ajoittuu kesäaikaan, jolloin liikenne on vähäisempää. Peruskorjaustyöt tehdään kolmessa vaiheessa niin, että kiitotie on kokonaan suljettu lentoliikenteeltä 26.6. - 31.7.2017. Rajoitetun aukiolon vaiheessa (2-28.5 ja 31.7–13.8) rajoituksia on erityisesti yöliikenteessä. Yöliikenteen rajoittaminen mahdollistaa sen, että kiitotie on mahdollisimman lyhyen aikaa täysin suljettu.

Uudistustöissä lentoaseman kiitotie, rullaustiet sekä asemataso päällystetään uudella asfaltilla. Uutta asfalttia peruskorjattavalle alueelle levitetään 360 000 neliötä. Samalla kiitotien ja rullausteiden valaistusjärjestelmä uusitaan sekä kiitotien päissä olevia rullausteitä parannetaan laajarunkokoneille paremmin sopiviksi. Edellisen kerran Oulussa liikennealueet remontoitiin vuonna 2001-2002.

- Remontilla on valitettavasti vaikutuksia matkustajaliikenteeseen Oulusta, mutta teemme kaikkemme remontin vaikutusten minimoimiseksi toteuttamalla sen vaiheittain. Oulun lentoasema tulee olemaan remontin jälkeen historiallisen hyvässä kunnossa ja entistä toimivampi palvelemaan lentoyhtiöitä ja matkustajia, sanoo lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen.

Edellisen kerran lentoasemaa uudistettiin vuonna 2014, kun matkustajakokemusta terminaalissa parannettiin. Silloin toteutettu uudistus keskittyi lentomatkustajien palveluihin terminaalissa, pysäköintialueiden toimivuuteen ja terminaalin viihtyisyyteen. Asiakastyytyväisyystutkimuksissa Oulun lentoasema on uudistusten jälkeen arvioitu parhaiden lentoasemien joukkoon erinomaisilla tuloksilla.

Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain lentoasema ja saavutti viime vuonna miljoonan matkustajan rajan. Toteutettava remontti on jatkoa vuonna 2014 valmistuneelle palvelu-uudistukselle. Finavia on investoinut Oulun lentoasemaan 2000-luvun aikana noin 30 miljoonaa. Mittavien investointien tavoitteena on varmistaa Oulun lentoaseman kilpailukyky.

– Oulun lentoasema on tärkeä alueen elinkeinoelämälle ja Suomen kilpailukyvylle pohjoisemmassa Suomessa. Oulussa matkustajamäärät ovat kasvaneet positiivisesti ja asiakkaat ovat yhä tyytyväisempiä lentoaseman palveluun. Kuukauden mittainen kiitotien sulkeminen tulee valitettavasti vaikuttamaan matkustajien matkustusmukavuuteen sekä monen toimijan kaupallisten palveluiden tulokseen, mutta tavoitteenamme on varmistaa liikenteen turvallisuus ja sujuvuus sekä lentoaseman kyky vastata tulevaisuudessa lentoliikenteen kasvavaan kysyntään. Edellytys lentoliikenteen kasvulle on tinkimätön turvallisuus, johon liikennealueiden hyvä kunnossapito tähtää, sanoo johtaja Joni Sundelin.