Matkustajan hakeminen ja saattaminen

Voit saattaa tai noutaa matkustajia helposti ja nopeasti Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Käytössäsi ovat tuloaulan lukuiset ravintola- ja kahvilapalvelut sekä myymälät. Terminaalissa käynnin ajaksi voit jättää autosi pikaparkkiin, joka sijaitsee aivan terminaalin vieressä.

Matkustajien saattaminen

Kun saatat matkustajaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle autolla, voit ajaa suoraan terminaalien edessä oleville saattopaikoille. Lentoaseman pääsisäänkäynnin edessä on saattoramppi, joka on tarkoitettu matkustajien kyydistä jättämiseen. Saattorampille pysäköiminen ei ole sallittua.

  • Lyhytaikaista pysäköintiä varten käytössä on Pikaparkki.
  • Pyydämme saattajia, noutajia ja matkustajia huomioimaan, että kaikki Helsinki-Vantaan lennot keskitetään kevään ja alkukesän 2022 aikana yhteen terminaaliin. Lue lisää muutoksista.

Matkustajien noutaminen

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on Pikaparkki, joka sijaitsee tuloaulan edustalla terminaalin ulkopuolella. Pysäköinnin aikana käytössäsi ovat kaikki tuloaulan ravintolat, myymälät ja palvelut. Lisätietoja sekä lyhyt- että pitkäaikaisestä pysäköimisestä Helsinki-Vantaan lentoasemalla löydät täältä.

Pikaparkkien käyttö ja maksaminen

  • Pysäköiminen pikaparkkiin maksaa 2 euroa jokaiselta alkavalta 20 minuutilta. Läpiajo on maksuton, kun ajat pikaparkkialueelta ulos 10 minuutin sisällä saapumisestasi.
  • Kun käytät T2-pikaparkkia, voit maksaa pysäköinnin Moovy-sovelluksella tai maksuautomaatilla. Jos käytät Moovy-sovellusta, pysäköintialueen puomi avautuu autosi rekisterinumeron perusteella, eikä sinun tarvitse erikseen käydä maksuautomaatilla. Jos käytät maksuautomaattia, syötä autosi rekisterinumero automaattiin, jolloin puomi tunnistaa autosi ulosajon yhteydessä.
  • T1-pikaparkia käyttäessäsi saat pysäköintilipukkeen, kun saavut pysäköintialueelle. Jos ajat ulos pysäköintialueelta 10 minuutin sisällä saapumisestasi, laita lipuke puominlaitteeseen, jolloin pääset ajamaan ulos ilman maksua. Jos pysäköit pikaparkkiin yli 10 minuutiksi, maksa pysäköinti pysäköintitalon sisällä sijaitsevaan maksuautomaattiin.