Skip navigation

Finavia valittiin maailmanlaajuisen lentoliikennekonferenssin isännäksi

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
25.03.2015 klo 13:00
Lennonjohdontorni.
Kaupallisen lentoliikennealan johtajat kokoontuvat lokakuussa Suomeen CAPA World Aviation Summit -konferenssiin. Finavia on tapahtuman isäntä sekä CAPAn vuoden 2015 virallinen partneri. Rooli on osoitus Finavian vahvasta asemasta lentoliikenteen kehittäjänä ja alan toimijoiden luottamuksesta yhtiötä kohtaan. Tapahtuma avaa Suomelle myös erinomaisen tilaisuuden tehdä kohdemarkkinointia kansainvälisille lentoyhtiöille.

CAPA – Center for Aviation järjestää vuosittain konferensseja lentoliikennealan johtajille, päättäjille ja ammattilaisille. Lokakuussa järjestettävä CAPA World Aviation Summit 2015 on ensimmäinen Suomessa järjestettävä CAPA-konferenssi.

Kaksipäiväinen tapahtuma tuo Suomeen arviolta 200 alan johtajaa, päättäjää ja asiantuntijaa ympäri maailmaa. Konferenssin isännöinti on Finavialle kunnia-asia.

"Konferenssin isännöinti on osoitus siitä, että aktiivinen toimintamme lentoliikenteen kehittämiseksi on huomattu maailmalla ja että tekemiseemme luotetaan."

- On hienoa päästä tuomaan näin suuri ja merkittävä lentoliikennealan tapahtuma ensimmäistä kertaa Suomeen. Tämä on osoitus siitä, että aktiivinen toimintamme lentoliikenteen kehittämiseksi on huomattu maailmalla ja että tekemiseemme luotetaan, johtaja Joni Sundelin Finaviasta kertoo.

Helsinki-Vantaa on Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävä solmukohta, jonka maantieteellinen sijainti takaa nopean yhteyden Aasiaan ja myös muualle maailmaan. Lisäksi sen lentoyhtiöiltä perimät maksut ovat Euroopan matalimpia ja vaihtoajat Euroopan nopeimpia.

Kokonaisuudessaan Finavia tarjoaa sujuvat ja luotettavat prosessit lentoyhtiöasiakkailleen ja matkustajilleen paitsi Helsinki-Vantaalla, myös sen 23 muulla lentoasemalla.

 - Olemme iloisia yhteistyöstämme Finavian – maailmanluokan lentoasemaoperaattorin ja monessa mielessä alan edelläkävijän – kanssa sekä siitä, että saamme tuoda neljännen vuosittaisen World Aviation Summitin Helsinkiin. Konferenssi keskittyy tänä vuonna globaalin lentoliikenteen päätrendeihin ja matkailumarkkinoihin. Pääpaino on regulaatioon ja alaamme rajoittaviin tekijöihin liittyvissä aiheissa, CAPAn Executive Chairman Peter Harbison sanoo.

Aasian-matkailun ennustetaan kasvavan voimakkaasti tulevina vuosina. Viimeisen viiden vuoden aikana Helsinki-Vantaan Aasiaan tarjoamat matkustuspaikat ovat kasvaneet lähes 45 prosenttia.

Finavia on vastannut ja valmistautunut kasvuun paitsi liikennevolyymeissaan, myös palveluvalikoimassaan.

- Nykyään Helsingistä on suora yhteys 15 Aasian kohteeseen. Tämä on huomattava luku muihin pohjoismaisiin kenttiin verratessa. Lyhyiden vaihtoaikojen lisäksi olemme panostaneet Aasian vaihtomatkustajien palveluihin. Tarjoamme muun muassa japanilaisille ja korealaisille automaattisen rajatarkastuksen ja kaikille matkustajille ilmaisen ja rajattoman wifi-yhteyden, Sundelin kertoo.

CAPA-konferenssi tukee koko Suomen reittikehitystä

Finavia houkuttelee aktiivisesti lentoyhtiöitä tiivistämään reittitarjontaansa Suomen lentokentiltä muun muassa osallistumalla alan tapahtumiin sekä pitämällä tiivistä yhteyttä kansainvälisiin lentoyhtiöihin eri keinoilla. Yhtiö suunnittelee liiketoimintaa yhdessä lentoyhtiöiden kanssa ja tarjoaa uusille reiteille alennuksia lentoliikennemaksuihin.

Samaan aikaan yhtiö tekee yhteistyötä lentoasemiensa ympäristössä eri toimijoiden, muun muassa matkailuelinkeinon, kanssa. Toimiva lentoasema itsessään ei riitä houkuttelemaan lentoyhtiöitä kohteisiin, vaan lentoyhtiöiden päätöksiä ohjaa ennen kaikkea kunkin alueen vetovoima ja markkinakysyntä.

"CAPA-konferenssi on loistava mahdollisuus esitellä Suomea kohteena lentoyhtiöille ja lisätä lentoyhtiöiden tietoisuutta Helsinki-Vantaasta ja keskeisimmistä maakuntalento-asemistamme."

- Konferenssin isännöinti tukee tekemäämme aktiivista reittikehitystä. Se on loistava mahdollisuus esitellä Suomea kohteena lentoyhtiöille ja lisätä lentoyhtiöiden tietoisuutta Helsinki-Vantaasta ja keskeisimmistä maakuntalentoasemistamme. Emme kuitenkaan pysty tähän yksin, vaan tarvitsemme aktiivisten alueellisten toimijoiden tukea, jotta alueiden vetovoima tulee esille ja lentoyhtiöt kiinnostuvat niistä. Pelkkä hyvin toimiva lentoasema ei vielä vedä kansainvälistä lentoyhtiötä uudelle kentälle, koska lentoasemien kilpailu reiteistä on niin tiukkaa, Sundelin kertoo.

Kohti 20 miljoonaa matkustajaa

Finavia on käynnistänyt Helsinki-Vantaalla 900 miljoonan euron kehitysohjelman, jonka tavoitteena on kasvattaa lentoaseman vaihtoliikennekapasiteettia ja varmistaa Helsinki-Vantaan vahva asema Euroopan ja Aasian välisessä vaihtolentoliikenteessä myös jatkossa.

Samaan aikaan Helsinki-Vantaalla on käynnissä mittava palvelu-uudistus, jonka myötä lentoasemalla avautuu noin 70 uutta tai uudistettua kahvilaa tai myymälää. Heinäkuussa 2015 avautuva junayhteys Helsingin keskustasta tekee lentoasemasta entistä helpommin saavutettavan eri puolilta Suomea.

Maakuntalentoasemilla Finavia panostaa vuonna 2015 erityisesti Lapin kenttiinsä.

CAPA World Aviation Summit 2015 Helsingissä 7.–8.10.2015. Lisätietoja: http://bit.ly/1FEvIJY

Matkustus