Hyppää pääsisältöön

Humans of Helsinki Airport: Yi Wang

Julkaistu
08.08.2016 klo 06:00
Palveluneuvoja Yi Wang on mielissään ollessaan avuksi erityisesti vanhemmille kiinalaisturisteille.

”Katsoin lukioikäisenä kotikaupungissani Chengdussa joka viikko Formula 1 -kisoja telkkarista. Kimi Räikkönen oli silloin paras kuski – ja näyttikin niin komealta – että kiinnostuin Suomesta ja suomalaisista. Siksi päädyin hakemaan Suomeen opiskelemaan logistiikkaa. Valmistuin lopulta maisteriksi Aalto-yliopistosta digitaalisen palvelumuotoilun linjalta. Vapaa-ajallani opettelen koodaamaan.

Keväällä 2016 hain kentälle palveluneuvojaksi, koska halusin harjoittaa suomen kieltäni ja tehdä töitä ihmisten kanssa. Koska puhun äidinkielenä kiinaa ja osaan myös englantia, voin olla avuksi monille Helsinki-Vantaan matkustajille. Yleensä olen aulassa avustamassa lähtöselvitysautomaattien käytössä tai rajalla vastassa saapuvia Aasian koneita ja ohjaamassa ihmiset turva- ja rajatarkastuksen läpi.

Erityisen hyvä mieli jää silloin, kun voin auttaa vanhempia kiinalaisturisteja. He saattavat olla hämillään passintarkastuksessa tai duty free -ostosten kanssa ja ovat kiitollisia, kun saavat apua äidinkielellään.

Haluaisin olla Suomessa vielä noin viisi vuotta ja saada töitä käyttöliittymäsuunnittelijana. Lopulta haluamme kuitenkin palata mieheni kanssa Kiinaan, koska vanhempamme ovat siellä. Ainoana lapsena minun täytyy pitää heistä huolta.”

Linkit sarjan aiempiin osiin:

Helsinki-Vantaan World Duty Free -myymälöissä työskentelevä Julia

Kahta lounge-tilaa vetävä SSP:n Enni

Kunnossapidon Mika, joka pitää kiitoratoja puhtaana pahimmillakin myräköillä

Kentän moniottelija Taru taklaa turvatarkastukset, lähtöselvitykset ja travel-palvelu

Ihmisiä & Ilmailua