Hyppää pääsisältöön

Lasten kenttä: Katso kartalta Helsinki-Vantaan palvelut lapsille

Julkaistu
15.08.2016 klo 06:00
Löydä lentokentän perheille suunnatut puuhapaikat ja palvelut.

Lasten kanssa lentämisen ei tarvitse olla stressinsekaista selviytymistaistelua. Helsinki-Vantaalta löytyy nimittäin yllin kyllin puuhapaikkoja ja palveluita lapsiperheille.  
 
Yllä olevaan karttaan on kirjattu tärkeimmät tärpit taaperoille ja vähän isommillekin lapsille.  

Jos perheen matka alkaa terminaali 2:sta, kannattaa hyödyntää lapsiperheille suunnattua erityistä turvatarkastusta. Se nopeuttaa ja helpottaa pienten lasten kanssa matkustavien perheiden siirtymistä porttialueelle. 
 
Turvatarkastuksen jälkeen porttialueelta on saatavilla myös lainattavia lastenrattaita. 

Lentokentän leikkialueet löytyvät porteilta 16, 20, 30 ja 38. Portin 16 tuntumassa vähän vanhemmat lapset ja nuoret voivat lisäksi hurjastella autopelien parissa. Omat puhelimet ja pelilaitteet saa näppärästi ladattua lentoaseman lukuisissa latauspisteissä, ja lentokentän langaton netti on rajoituksetta ja maksutta kaikkien matkustajien käytössä. 
 
Moomin Shopin (porteilla 26–27) edustalla on Muumipeikon ja Nuuskamuikkusen lisäksi kolme komeankokoista hattivattia, joiden kanssa voi ottaa loman ensimmäiset matkakuvat.  
 
Portin 31 lähettyvillä sijaitsevassa lastenhuoneessa on mikroaaltouuni ruokien lämmittämiseen.  
Vaipanvaihtopisteelliset WC-tilat löytyvät porttien 15, 21, 30, 32, 34 ja 37 vierestä. Seasons Cafén (portti 14) ja Café Torin (portti 26–27) valikoimissa on tarjolla äidinmaidonkorviketta ja vauvanruokaa. 
 
Kaikkiin lentoaseman ravintoloihin mahtuu rattaiden kanssa, ja useista paikoista löytyy lapsille suunnattu ruokalista ja syöttötuoleja.  

Lue lisää vinkkejä lasten kanssa lennolle lähtemisestä

Matkustus