Ohita navigaatio

Uusi lentoyhtiö Helsinki-Vantaalle – Air Serbia avaa yhteyden Belgradiin

Artikkeli julkaistu
04.02.2019 klo 11:21
Air Serbia
Matkustus
​Helsinki-Vantaan lentoyhteydet Balkanille monipuolistuvat entisestään, kun serbialainen Air Serbia aloittaa kesäkuussa lennot Belgradiin.

Kyseessä on ensimmäinen ympärivuotinen suora yhteys Helsingistä Belgradiin. Lentoja operoidaan kolmena päivänä viikossa: maanantaisin ja lauantaisin aamupäivällä, torstaisin iltapäivällä. Reitti lennetään Airbus A319 -koneella, ja matka taittuu reilussa 2,5 tunnissa. Reitti avataan 1.6.2019.

–On hienoa saada jälleen uusi lentoyhtiö Helsinki-Vantaalle. Air Serbia ja Belgradin reittiavaus ovat hieno lisäys Helsinki-Vantaan yhteyksiin Balkanin niemimaalle, sanoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

–Suora lentoyhteys Belgradin ja Helsingin välille on hieno uutinen, joka lähentää Serbian ja Suomen suhteita. Uusi yhteys tarjoaa matkailumahdollisuuksia niin Belgradiin kuin Helsinkiin, ja lisäksi sujuvat jatkoyhteydet Belgradista Air Serbian keskeisiin kohteisiin muun muassa Kaakkois-Euroopassa ja Välimeren alueella, sanoo Air Serbian toimitusjohtaja Duncan Naysmith.

Air Serbia on Serbian kansallinen lentoyhtiö, jonka juuret ovat jo vuonna 1927 perustetussa Aeroput-lentoyhtiössä. Yhtiön kotikenttä on Nikola Teslan lentoasema Belgradissa, josta sillä on yhteydet lähes 50 eri kohteeseen. Air Serbia on osa Etihad Airways Alliancea.