Ohita navigaatio

Finnair hyväksyy koronarokotetodistuksen negatiivisen testituloksen sijaan Suomeen tulevilta matkustajilta

Artikkeli julkaistu
23.04.2021 klo 11:15
Arkistointipäiväys
Lentokone asematasolla Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Tämä tiedote on arkistoitu.

Finnairin käytännöt muuttuvat toukokuun 11. päivästä alkaen.

Finnair kertoo tiedotteessaan 23.4.2021 hyväksyvänsä toukokuun 11. päivästä lähtien myös koronarokotetodistuksen rokotteen ensimmäisestä annoksesta koronatesti- tai immuniteettitodistuksen sijaan kaikilta Suomeen tulevilta matkustajiltaan. Samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 16-vuotiailta matkustajilta.

Finnair kuitenkin suosittelee negatiivisen testitodistuksen hankkimista 12-15-vuotialle Suomeen saapuville matkustajille Helsinki-Vantaan maahantuloprosessien sujuvoittamiseksi.

Finnair hyväksyy rokotetodistuksen kaikista Maailman terveysjärjestön tai Euroopan lääkeviraston hyväksymistä koronarokotteista. Rokotteen tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Rokotetodistuksesta tulee käydä ilmi asiakkaan nimi, syntymäaika, rokotteen nimi ja rokotteen antamispäivämäärä ja -paikka ja todistuksen myöntäjä.

Rokotetodistuksen sijaan asiakas voi edelleen esittää todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistuksen aiemmin sairastetusta koronavirusinfektiosta. Lisää tietoa vaadituista testitodistuksista löytyy Finnairin verkkosivuilta.

Monilla mailla on omia vaatimuksiaan ennakkotestitodistuksesta tai rokotetodistuksesta maahantulon edellytyksenä, ja matkaa suunnittelevan on hyvä tarkistaa nämä vaatimukset hyvissä ajoin etukäteen varmistaakseen sujuvan maahantulon.

Kysymyksiä ja vastauksia lentomatkustamisesta koronan aikana

Matkustus