Ohita navigaatio

Norwegian avaa uudelleen tukikohtansa Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
24.03.2022 klo 11:20
Norwegianin lentokone
Matkustus
Norwegian on aloittanut osana valmistautumistaan kesäkauteen yli 150 lentohenkilöstön jäsenen palkkaamisen, joiden asemapaikka on Helsinki-Vantaan lentoasema. Palkattavat 100 matkustamohenkilöstöön kuuluvaa ja 50 lentäjää valmistautuvat lentämään kesäkaudella 27 suosittuun eurooppalaiseen kohteeseen, jonne Norwegian lentää suoraan Helsingistä, kertoo Norwegian tiedotteessaan 24. maaliskuuta.

– Olen erittäin iloinen, että voimme avata uudelleen Helsingin tukikohtamme. Näemme Suomen markkinoiden kehittyvän erittäin suotuisasti ja varausmäärät kasvavat tasaisesti samalla kun matkustusrajoitukset helpottuvat Suomessa ja muualla Euroopassa. Helsingissä aloittavien 150 uuden henkilön myötä vahvistamme jo aiempaa paluutamme Suomeen. Tiedän, että uusi henkilöstömme odottaa innolla, että he voivat toivottaa matkustajat tervetulleiksi lennoillemme, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Nyt palkattava lentohenkilöstö aloittaa työnsä vaiheittain tulevien kuukausien aikana maalis-, huhti- ja toukokuussa. He käyvät läpi tarvittavat koulutukset ennen kuin he ovat valmiita toivottamaan matkustajat tervetulleiksi lennoille. Nyt aloittavat 150 Norwegianin lentohenkilöstön jäsentä ovat ensimmäiset, joiden asemapaikka on Helsinki sen jälkeen, kun koronapandemia iski ilmailualaan maailmanlaajuisesti huhtikuussa 2020. Uusiin tehtäviin haki yhteensä lähes 2 000 henkilöä.

– Lentohenkilöstömme työ on vastuullista ja palveluhenkistä. Olemme ylpeitä siitä, että saimme niin monia hakemuksia työhön soveltuvilta hakijoilta. Se osoittaa, että Norwegianilla on alalla maine houkuttelevana työnantajana. Lentohenkilöstöllämme on tärkeä rooli matkustajiemme turvallisuuden ja toimintojemme kannalta sekä sen varmistamisessa, että jokainen matkustaja saa myönteisen matkustuskokemuksen kanssamme, sanoo Geir Karlsen.

Kesäkuusta 2021 lähtien, kun ensimmäiset matkustusrajoitukset poistuivat, Norwegianin työllistämisaste on ollut korkea ja yhtiö on ennen Helsinkiä avannut uudelleen tukikohdat Kööpenhaminassa, Tukholmassa, Bergenissä, Stavangerissa ja Trondheimissa.

Maaliskuussa 2022 Norwegian operoi 14 reittiä Helsingistä mukaan lukien kotimaan reitit Ouluun ja Rovaniemelle. Reittien määrä lähes tuplaantuu asteittain siirryttäessä kohti kesää, ja kesäkuukausina Norwegian lentää suoraan Helsinki-Vantaalta kaikkiaan 27 suosittuun kohteeseen Euroopassa.

Lähde: Norwegianin tiedote 24.3.2022