Ohita navigaatio

Finavian lentoasemilta kesäksi yli 140 kansainvälistä reittiä: mukana uusia yhteyksiä ja palaavia suosikkeja

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
26.03.2024 klo 11:00
Pariskunta lähdössä matkalle lentoasemalta
Reitit & Kohteet
Finavian lentoasemat yhdistävät Suomen maailmaan yli 140 kansainvälisellä reittiyhteydellä kesällä 2024. Tulevan kesäkauden aikana lentoasemille avautuu kahdeksan uutta ja palaavaa kansainvälistä reittiä. Lentoyhtiöt myös lisäävät viikkovuoroja suosittuihin kesän kohteisiin.

− Matkustajille on luvassa kesäksi hieno kattaus reittejä ympäri maailmaa. Helsinki-Vantaan lentoasemalta on tulevalla kesäkaudella noin 130 kansainvälistä reittiyhteyttä, minkä lisäksi lentoasemalta on päivittäisiä lentoja kotimaan kohteisiin. Kehitämme reittiyhteyksiä aktiivisesti yhteistyössä lentoyhtiöiden ja matkailualan toimijoiden kanssa, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Kaukoreittien valikoima Helsinki-Vantaalta laajenee, kun Finnair palaa toukokuussa lentämään Nagoyaan, Japaniin. Kesäkaudella Finnairilla on viisi kohdetta Yhdysvalloissa ja kymmenen reittiä eri puolille Aasiaa.

Aasiaan lentävät myös Juneyao Airlines, joka lentää Kiinan Shanghaihin ja Zhengzhouun, sekä Japan Airlines, joka lentää Tokioon Hanedan lentokentälle. Qatar Airways taas tarjoaa Finnairin operoimia lentoja Lähi-Idässä Dohaan, Qatariin.

Helsinki-Vantaan Euroopan-kohdetarjonta saa myös lisäystä, kun Finnair avaa huhtikuun alussa uuden reitin Wroclawiin, Puolaan. Lisäksi Finnair palaa lentämään Tarttoon, Viroon, ja lisää viikkovuoroja Trondheimiin ja Bodøhön Norjassa sekä Visbyyn Ruotsissa. Lisäksi Lapin kesämatkailu helpottuu, kun Finnair lisää lentoja Kuusamoon, Ivaloon ja Kittilään. Finnair lentää useita vuoroja päivässä Rovaniemelle, jonne myös Norwegian tarjoaa lentoja.

Norwegian ja Ryanair tuovat kumpikin kaksi uutta kohdetta Helsinki-Vantaalle. Norwegian aloittaa kesäkuun alussa lennot Bulgarian pääkaupunkiin Sofiaan ja Italian Milanon Bergamon lentoasemalle. Norwegian tarjoaa Helsinki-Vantaalta lentoja yhteensä 23 kohteeseen. Ryanair puolestaan aloittaa lennot Kreikan Thessalonikiin ja Kroatian Dubrovnikiin huhtikuun alussa. Ryanair tarjoaa kesällä lentoja yhteensä 12 kohteeseen Helsinki-Vantaalta.

− Kansainvälisiin kohteisiin pääsee matkustamaan sujuvasti Helsinki-Vantaan lisäksi myös muualta Suomesta. Verkostolentoasemiltamme on kesällä reittilentoja yhteensä 13 kohteeseen Euroopassa, Vuori jatkaa.

Oulun lentoasemalla matkustajia palvelee ympärivuotinen reittiyhteys Keski-Eurooppaan. Lufthansa jatkaa joulukuussa 2023 avaamaansa Oulu−München-reittiä kesän yli ensi talvelle.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalle saapuu toukokuun alussa Air Balticin uutuuskohde Palma de Mallorca. Air Baltic lentää kesällä Tampereelta yhteensä kuuteen kohteeseen: Mallorcan lisäksi Malagaan, Ródokselle, Kööpenhaminaan, Riikaan ja Tallinnaan.

Turun lentoasemalta pääsee kesällä suorin reittilennoin viiteen eri kohteeseen. Wizz Airin reittilennot Roomaan jatkuvat viime kesältä, minkä lisäksi Wizz Air lentää Turusta myös Puolan Gdanskiin, Air Baltic Latvian Riikaan, SAS Tukholmaan ja populAir Maarianhaminaan.

Vaasan lentoasemalta on huhtikuusta alkaen yhä sujuvammat yhteydet Ruotsiin, kun SAS kaksinkertaistaa viikkovuorot lennoillaan Tukholmaan.

Katso täysi listaus reiteistä täältä.