Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotie 3:n kunnostustyöt valmistuvat 12.6.

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
11.06.2024 klo 08:18
Kiitotie 3
Vastuullisuus
Lentoasemayhtiö Finavian huhtikuussa 2024 aloittamat kiitotie 3:n huoltosuunnitelman mukaiset kunnostustyöt valmistuvat aikataulussaan 12. kesäkuuta 2024. Lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuunnat palautuvat samalla ennalleen.

‒ Olemme saaneet kiitotie 3:n kunnostustyöt valmiiksi aikataulussa ja huoltosuunnitelman mukaisesti. Kiitoteihin kohdistuu valtava kuormitus ja niiden rakenteiden on oltava ensiluokkaiset. Säännölliset kausikorjaukset varmistavat turvallisen ja sujuvan lentoliikenteen, Helsinki-Vantaan lentoaseman asemataso- ja kiitotietoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finaviasta sanoo.

Helsinki-Vantaan kiitotie 3:n kunnostustyöt käynnistyivät 15. huhtikuuta 2024. Kunnostustöihin sisältyivät kiitotielle johtavien rullausteiden päällystekorjaukset ja kiitotien sulkutoimenpiteiden yhteydessä tehtävät kunnostustyöt erityisesti kenttävalojärjestelmiin.

Korjaustöiden aikana kiitotie 3:lle ei voinut laskeutua ja lentojen nousu- ja laskeutumissuunnat poikkesivat normaalista. Helsinki-Vantaan kiitotiet 1 (04R/22L) ja 2 (15/33) olivat kunnostustöiden aikana käytössä normaalisti, ja laskeutumisiin käytettiin ensisijaisesti kiitotietä 2 luoteen suunnasta ja kiitotietä 1 koillisen suunnasta. Lähtevät lennot ohjattiin samoihin suuntiin, kuin mihin ne lähtisivät kiitotie 3:lta.

Töiden valmistuttua lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuunnat palautuvat normaaliin 12.6.2024.

‒ Kiitoteiden kausikorjaukset ovat tärkeä osa Helsinki-Vantaan lentoaseman infrastruktuurin elinkaarihallintaa. Kunnostustöiden valmistuttua kiitotie 3 palvelee jälleen vilkasta kesälomamatkailua Helsinki-Vantaalla, johtaja Elasmaa sanoo.

Lue lisää

Helsinki-Vantaan kiitotie 3 suljetaan kunnostustöiden ajaksi 15.4.–12.6.