Ketkä voivat tehdä ostoksia lentoasemalla?

Kaikki matkustajat voivat tehdä lentoasemalla ostoksia ja viihtyä palveluiden äärellä.
  • Ulkomaille lähtevät matkustajat voivat tehdä edullisia ostoksia kaikista myymälöistä. Kun lennät EU:n ulkopuolelle, Kanariansaarille tai Ahvenanmaalle, alkoholi- ja savukeostokset ovat verottomia.

  • Kotimaahan lähtevät voivat myös tehdä ostoksia kaikissa lentoaseman myymälöissä. Poikkeuksena on, että tax-free myymälöistä kotimaan matkustajat eivät voi ostaa alkoholi- ja tupakkatuotteita.

  • Kaikilla saapuvilla matkustajilla on oikeus tehdä ostoksia kaikissa terminaalissa sijaitsevissa kaupoissa. Saapuvia matkustajia palvelee myös matkatavarahihnojen luona sijaitsevat myymälät sekä tax-free -myymälät. Suomeen saapuvilla matkustajilla ja Suomen sisäisillä lennoilla jatkavilla matkustajilla ei ole kuitenkaan oikeutta ostaa alkoholi- ja tupakkatuotteita tax-free myymälöistä.

Hae Helsinki-Vantaan kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja muita palveluita

Lentoasemalta ostetut tuotteet voi viedä matkustamoon

Turvatarkastuksen jälkeiseltä alueelta ostetut kosmetiikka-, parfyymi- ja alkoholituotteet saa viedä lentokoneen matkustamoon.

  • Jos vaihdat konetta, anna kassalla kaikki matkaliput lopulliseen matkakohteeseen asti. Helsinki-Vantaan myymälät pakkaavat jatkolentojen nestemäiset ostokset EU-määräysten mukaisesti.
  • Jos vaihdat konetta EU-maiden ulkopuolella, selvitä etukäteen omalta lentoyhtiöltä, millaiset nestesäännöt kyseissä maassa on. Nestesäännöt voivat olla erilaiset kuin EU-maissa.

Vastaanottajien, saattajien ja matkustajien käytettävissä ovat ennen turvatarkastusta sijaitsevat myymälät ja muut palvelupisteet.

Lisää tietoa nesterajoituksista ja turvatarkastuksesta