Kulkuyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Helsinki-Vantaalle on hyvät yhteydet Helsingin keskustasta ja muualta Suomesta. Lue lisää, kuinka saavut lentoasemalle kätevästi omalla autollasi tai julkisilla.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on helppo saapua joukkoliikenteellä, taksilla tai omalla autolla. Suosittelemme pysäköinnin ennakkovarausta autoilijoille. Ennakkovaraamalla pysäköit edullisemmin ja voit hyödyntää lisäpalveluita, kuten autopesua.

Bussilla ja junalla pääset lähelle terminaaleja, muun muassa Tikkurilasta ja Helsingin keskustasta on suora ja nopea yhteys lentoasemalle. Helsinki-Vantaalta on kattavat juna- ja bussiyhteydet, joilla pääset nopeasti myös esimerkiksi Turkuun, Tampereelle tai muualle Suomeen.

Lentoasemalle on joustava liityntäliikenne myös Suomen lähialueilta, kuten Pietarista, Tallinnasta ja Tukholmasta.

Pysäköinti

Helsinki-Vantaalle saavut vaivatta omalla autolla ja löydät sinulle sopivan vaihtoehdon Finavian pysäköintihalleista (P3, P3 Premium ja P5). Jos tulet yli 2 metriä korkeammalla ajoneuvolla, voit pysäköidä P4 ulkoalueelle. Varaamalla pysäköinnin ennakkoon matkasi alkaa huolettomasti ja saat parhaan hinnan. 

Ennakkovarauksen voit tehdä jopa 6 kk etukäteen, kuitenkin viimeistään 6 tuntia ennen saapumistasi. Matkasuunnitelmien muuttuessa voit peruuttaa pysäköintivarauksen vielä 6 tuntia ennen alkuajankohtaa. Tutustu myös pysäköinnin lisäpalveluihin. Lue lisää Finavian pysäköinnistä.

Saattamassa tai hakemassa matkustajaa?

Taksiliikenne sekä matkustajien saatto- ja noutoliikenne keskitetään väliaikaisesti terminaali 1:n (T1) eteen. Autoilla ei enää pääse ajamaan terminaali 2:n edustalle 2. maaliskuuta 2021 alkaen Finavian kehitysohjelmaan liittyvien muutostöiden vuoksi.

Terminaali 1 jaa 2 on varattu matkustajille ja lentoaseman henkilökunnalle koronapandemian aikana. Suosittelemme, että matkustajien saatto ja haku tapahtuisi terminaalien ulkopuolella.

Lisää tietoa hakemisesta ja saattamisesta.

 
 

Lentokenttäbussi

Bussilla pääset helposti lähelle Helsinki-Vantaan terminaaleja. Lentoasemalle on kattavat bussiyhteydet Helsingin keskustasta, Turusta, Tampereelta ja muualta Suomesta. Lentokenttäbussit, mukaan lukien Finnair City Bus, kulkevat lentoasemalle useasti tunnissa. Lue lisää busseista.

Lentokenttäjuna

Saavut helposti Helsinki-Vantaan omalle juna-asemalle mistä tahansa päin Suomea. Lähiliikenteen P- ja I-junat kulkevat Helsingin keskustasta ja Tikkurilasta lentoasemalle tihein vuorovälein. Kaukoliikenteessä voit valita määräasemaksi ”Helsinki lentoasema” ja matkustaa samalla lipulla lähiliikenteen junalla Tikkurilasta Helsinki-Vantaalle. Lue lisää junista.

Taksi

Helsingin keskustasta tai muista lähikaupungeista pääset lentoasemalle usean eri taksiyhtiön kuljetuksella. Lue lisää takseista.

Auton vuokraus

Helsinki-Vantaalla palvelee kuusi eri autovuokraamoa, joiden toimipisteet löydät terminaalien 1 ja 2 väliseltä yhdyskäytävältä. Voit vuokrata auton myös ennakkoon autovuokraamon nettisivuilta tai soittamalla. Lue lisää auton vuokraamisesta.

 
 

Helsinki-Vantaan lentoasema,
Lentoasemantie 1,
01530 Vantaa

Ajo-ohjeet ja kartta Helsinki-Vantaan lentoasemalle