Kulkuyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Helsinki-Vantaalle on hyvät yhteydet Helsingin keskustasta ja muualta Suomesta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on helppo saapua joukkoliikenteellä, taksilla, omalla autolla tai polkupyörällä. Suosittelemme pysäköinnin ennakkovarausta autoilijoille. Ennakkovaraamalla pysäköit edullisemmin ja voit hyödyntää lisäpalveluita kuten autopesua.

Bussilla ja junalla pääset lähelle terminaaleja, muun muassa Tikkurilasta ja Helsingin keskustasta on suora ja nopea yhteys lentoasemalle. Helsinki-Vantaalta on kattavat juna- ja bussiyhteydet, joilla pääset nopeasti myös esimerkiksi Turkuun, Tampereelle tai muualle Suomeen.

Lentoasemalle on joustava liityntäliikenne myös Suomen lähialueilta, kuten Pietarista, Tallinnasta ja Tukholmasta.

Pysäköinti

Helsinki-Vantaalle saavut vaivatta omalla autolla ja löydät sinulle sopivan vaihtoehdon Finavian pysäköintihalleista (P1 Premium, P2, P3, P3 Premium ja P5). Varaamalla pysäköinnin ennakkoon matkasi alkaa huolettomasti ja saat parhaan hinnan. 

Ennakkovarauksen voit tehdä jopa 6 kk etukäteen, kuitenkin viimeistään 6 tuntia ennen saapumistasi. Matkasuunnitelmien muuttuessa voit peruuttaa pysäköintivarauksen vielä 6 tuntia ennen alkuajankohtaa.

Saattamassa tai hakemassa matkustajaa?

Jos saatat matkustajaa, voit jättää hänet lentoaseman pääsisäänkäynnin edustalle. Kun haet saapuvaa matkustajaa, voit pysäköidä autosi pikaparkkiin odotuksen ajaksi.

Voit myös saattaa ja noutaa matkustajia T1:sen edustalta.

Taksit jättävät matkustajat lentoaseman pääsisäänkäynnin edustalle. Saapuvat matkustajat löytävät taksiaseman lentoaseman tuloaulan edustalta, josta pääsee sujuvasti jatkamaan matkaa.

Pyöräparkki

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on uusi katettu pyöräparkki 2. terminaalin tuloaulan edustalla sekä entistä sujuvammat kulkuyhteydet pyöräilijöille. Käyttäjäystävällinen ja katettu pyöräparkki löytyy suoraan sisäänkäynnin vierestä bussiaseman edustalta osoitteessa Lentäjäntie 1.

Pyöräparkki on maksuton ja valvotulla alueella sijaitsee kymmeniä tukevia telineitä, joihin pyörän saa lukittua rungosta. Alue on katettu, joten kulkupeliä ei tarvitse jättää sään armoille. Pyöräparkissa ei ole mahdollisuutta ladata sähköpyörää.

Finavia ei vastaa pyöräparkkiin jätetystä omaisuudesta.

 
 

Lentokenttäjuna

Saavut helposti Helsinki-Vantaan omalle juna-asemalle mistä tahansa päin Suomea. Lähiliikenteen P- ja I-junat kulkevat Helsingin keskustasta ja Tikkurilasta lentoasemalle tihein vuorovälein. Kaukoliikenteessä voit valita määräasemaksi ”Helsinki lentoasema” ja matkustaa samalla lipulla lähiliikenteen junalla Tikkurilasta Helsinki-Vantaalle. Lue lisää junista.

Lentokenttäbussi

Bussilla pääset helposti lähelle Helsinki-Vantaan terminaaleja. Lentoasemalle on kattavat bussiyhteydet Helsingin keskustasta, Turusta, Tampereelta ja muualta Suomesta. Lentokenttäbussit, mukaan lukien Finnair City Bus, kulkevat lentoasemalle useasti tunnissa. Lue lisää busseista.

Taksi

Helsinki-Vantaan lentoaseman 2. terminaalin edustalla palvelee katettu taksiasema. Takseja löytyy myös 1. terminaalin edustalta. Lue lisää takseista.

Auton vuokraus

Helsinki-Vantaalla palvelee kuusi eri autovuokraamoa, joiden toimipisteet löydät 2. terminaalin tuloaulasta pysäköinnin infopisteen edustalta. Voit vuokrata auton ennakkoon autovuokraamon nettisivuilta tai soittamalla. Lue lisää auton vuokraamisesta.

Ajo-ohjeet ja kartta Helsinki-Vantaan lentoasemalle