Pysäköinti ilman ennakkovarausta

Pysäköintialueiden sisäänajon ohjeet

P1 Premium ja P2 alueet

Pysäköintiaika käynnistyy automaattisesti rekisteritunnuksen luvulla sisäänajon yhteydessä P1 Premium ja P2 -pysäköintialueilla. Voit maksaa pysäköinnin pysäköintialueen hissiaulan maksuautomaatteihin tai Moovy -mobiilisovelluksella. Muista ottaa ajoneuvon rekisterinumero muistiin pysäköinnin maksamista varten. Lähtiessäsi alueelta puomi nousee automaattisesti.

P3, P4 ja P5 alueet

Ota lippuautomaatista pysäköintilipuke. Puomi aukeaa ja voit ajaa sisään pysäköintialueelle. Pysäköinti alueella on maksullista.

Pysäköinnin yhteydessä kerättävien henkilötietojen tiedot kuvattu tässä tietosuojaselosteessa (PDF).

Näin maksat pysäköinnin

  • Kun ajat pysäköintialueelle, saat sisäänajopuomista pysäköintilipun. Ota se mukaan matkalle.
  • Kun palaat matkalta, maksa pysäköinti pysäköintialueella keltaisiin maksuautomaatteihin joko käteisellä tai sirullisella maksukortilla. Palvelupisteessämme voit maksaa myös siruttomilla maksukorteilla.
  • Jos olet varannut parkkipaikan nettipalvelumme kautta, voit lähtiessäsi ajaa suoraan ulosajopuomille. Pysäköintiä ei siinä tapauksessa tarvitse erikseen käydä maksamassa.
  • Kun olet maksanut paikoituksen automaattiin, ulosajo sujuu nopeasti.

Pysäköinnin maksuautomaatit sijaitsevat pyysäköintialueilla.

Pysäköinnin maksaminen puhelimella

  1. Skannaa mobiililaitteellasi viivakoodi tullessa puomilaitteesta saamastasi pysäköintilipukkeesta.
  2. Vahvista pysäköintimaksu.
  3. Valitse maksutapa. Maksun voi suorittaa luottokortilla, verkkopankkien tunnuksilla tai MobilePay-palvelua käyttäen.
  4. Vahvista maksutapahtuma.
  5. Lataa kuitti tai lähetä se sähköpostiisi.
  6. Voit ajaa ulos pysäköintialueelta. Rekisterikilven tunnistus mahdollistaa ulos ajamisen automaattisesti jos auton rekisterikilpi on saatu tunnistettua. Jos tunnistus ei ole jostain syystä ollut mahdollista (esim. kilven likaisuus tai lumisuus) niin syötä pysäköintilipuke puomilaitteeseen.

Maksa pysäköinti puhelimella tästä

Pikaparkki

Pikaparkissa pysäköintiaika käynnistyy automaattisesti rekisteritunnuksen luvulla sisäänajon yhteydessä. Voit maksaa pysäköinnin Moovy-mobiilisovelluksella tai terminaalin aulassa olevalla maksuautomaatilla. Muista ottaa ajoneuvon rekisterinumero muistiin pysäköinnin maksamista varten. Maksa pysäköinti ennen ulosajoa. Lähtiessäsi puomi nousee automaattisesti.

Drive-in-hinnat

Lentoaseman neuvonta- ja pysäköintipalvelu

Lentoaseman kartta