Ohita navigaatio

Lappi kiehtoo ympäri Eurooppaa – ensimmäinen lento Genevestä laskeutui lumiseen Kittilään

Artikkeli julkaistu
22.12.2018 klo 17:03
Kontiki Kittilä
Matkustus
Lauantaina 22. joulukuuta ensimmäinen Geneven lento saapui Kittilän lentoasemalle kello kolmelta. Matkustajat otettiin vastaan jouluisissa tunnelmissa glögin ja piparitarjoilun kera.

Kontiki Reisenin ja Swissin yhdessä operoima tilauslento on ensimmäinen lento Genevestä Kittilään. 

- Lapin kysyntä ja suosio matkailijoiden keskuudessa on huimassa kasvussa. On hienoa, että matkailijoita saapuu nyt kokonaan uusista kohteista viettämään kanssamme satumaista joulua Lappiin, sanoo Kittilän lentoaseman päällikkö Kimmo Liukkonen.

Kontiki Kittilä

Lapin lentoasemilla ollaan matkalla kohti nollapäästöjä, kun jätteistä ja tähteistä valmistettu Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoaine otettiin käyttöön Rovaniemen, Kuusamon, Ivalon ja Kittilän lentoasemien ajoneuvoissa. Tänä talvena Lapin lentoasemilla saatetaan kulkea vaikkapa joulukinkkurasvan voimin.

- Kestävä matkailu on Kontiki Reisenille avainasemassa niin reittikehityksen kuin  Lapin tulevaisuudenkin kannalta. Siksi onkin hienoa operoida uutta Geneve-Kittilä-reittiä uudella Airbus A220-300 –koneella. Kehittynyt aerodynamiikka ja erityisvalmisteiset moottorit säästävät yli 20% polttoainetta matkustajaa kohden verrattuna aiempiin konemalleihin, kertoo Kontiki Reisenin General Manager Buno Bisig.

Kontiki Kittilä

- Tänä viikonloppuna hätyytellään ennätyksiä Kittilässä ja huomenna on odotettavissa supervilkas päivä. Tänään on saapunut matkailijoita etenkin Keski-Euroopasta. Kuukausi sitten avattu terminaalin laajennusosa onkin päässyt kunnolla tositoimiin joulukuussa, Liukkonen jatkaa.