Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan ostos- ja ravintolamaailma kasvaa – uusia myymälöitä ja ravintoloita matkustajille

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
28.06.2019 klo 11:27
Aukio syksyn väreissä
Lentoasemalle avautuu lähivuosina lukuisia huippu- ja laatumerkkien liikkeitä sekä uusia kahviloita ja ravintoloita, mm. Bvlgari, Jimmy Choo, Chloé, samppanjabaari Helcin ja suomalaisuutta henkivä Cafe Koivikko.

Finavia käynnisti viime vuonna julkisen kilpailutuksen, jossa etsittiin uusia kaupallisia toimijoita Suomen suurimmalle kansainväliselle lentoasemalle Helsinki-Vantaalle.

”Olemme käyneet kilpailutuksen läpi hyvin perusteellisesti. Saamme juuri oikeat konseptit ja brändit, jotka sopivat eri asiakasryhmillemme ja tukevat koko uudistuvan lentoaseman kehitystä”, Helsinki-Vantaan kaupallinen johtaja Nora Immonen Finavialta kertoo.

Julkinen kilpailutus sisälsi 13 liiketilaa, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on 1 081 neliömetriä. Liiketiloista 12 on uusia, ja ne sijaitsevat Helsinki-Vantaan uudessa kaukolentoja eli non-Schengen-liikennettä palvelevassa terminaaliosassa. Yksi liiketiloista sijaitsee nykyisessä Euroopan- ja kotimaanlentoja palvelevassa terminaaliosassa eli Schengen-alueella.

Dufryn uudet liikkeet avautuvat syksystä 2019 alkaen

Luksus- ja laatutuotekategorioiden toimijaksi on valittu kansainväliseen Dufry-konserniin kuuluva WDFG Helsinki Oy, jolla on ennestään Helsinki-Vantaan lentoasemalla 11 myymälää.

Dufry avaa liikkeet Bvlgarin, Jimmy Choon, Chloen, Coachin ja Longchampin kansainvälisille luksusbrändeille vuosien 2020-2021 aikana. Vuonna 2019 lentoasemalla avautuvat Timeboxin ja Urban Attituden liikkeet sekä laadukkaita aurinkolaseja, kelloja ja koruja myyvät liikkeet.

Dufryn Ison-Britannian ja Keski-Euroopan toiminta-alueen toimitusjohtaja Fred Creighton toteaa: ”Olemme iloisia saamastamme sopimuksesta, jonka avulla voimme operoida Helsinki-Vantaan lentoasemalla premium-myymälöitä. Olemme ylpeitä, että saamme olla mukana Helsinki-Vantaan historian suurimmassa kehityshankkeessa. Voimme tuoda uusia ominaisuuksia maailmanluokan ostoskokemukseen, josta miljoonat vuosittaiset matkustajat pääsevät nauttimaan.”

SSP Finlandin uudet ravintolat laajentavat lentoaseman ruoka- ja juomatarjontaa

Neljän uuden kahvilan ja ravintolan toimijaksi valittiin Select Service Partner Finland Oy. SSP tulee avaamaan lentoasemalle samppanjabaari Helcinin, laadukkaaseen teevalikoimaan keskittyvän Oh My, it’s tea time –teehuoneen ja Suomea ja suomalaisuutta henkivän Cafe Koivikon. Tuoreita smoothieita ja mehuja tarjoaa Helsinki Smoothery.

”Olemme iloisia siitä, että olemme voittaneet kilpailutuksen, ja odotammekin innolla yhteistyötä Finavian kanssa nykyisten ravintolatoimintojen laajentamiseksi ja vahvistamiseksi Helsinki-Vantaalla. Viimeisimmät avatut ravintolat on suunniteltu vastaamaan Suomen suurimmalla lentoasemalla pysähtyvien erilaisten matkustajien tarpeisiin – olivatpa he juhlistamassa lomansa alkua samppanjalasillisella tai nauttimassa terveellisen ja ravitsevan aterian ennen seuraavaa lentoa”, kertoo SSP Finlandin toimitusjohtaja Pia Jormanainen.

Uudet liikkeet, kahvilat ja ravintolat vahvistavat Helsinki-Vantaan asiakaskokemusta

Helsinki-Vantaan non-Schengen-alueen rakenteilla olevien liiketilojen kilpailutus on ollut suurin tähän mennessä. Finavia tulee kilpailuttamaan lentoasemalle vielä lisää kaupallisia liiketiloja ja suomalaisia brändejä kehitysohjelman ja rakentamisen edetessä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä valittuihin toimijoihin. Asiakaskokemus ja sen kehittäminen on meillä kaiken toiminnan keskiössä ja uusien myymälöiden, brändien, ravintoloiden ja kahviloiden myötä voimme entistä laajemmin palvella sekä suomalaisia että kansainvälisiä matkustajiamme.

Lentoaseman kehittyessä edelleen monipuolistamme lentoaseman ravintola- ja ostosmaailmaa, jotta matkustajille on tarjolla enemmän ja laajemmin ruokavalikoimaa ja mielenkiintoisia paikallisia ostoksia”, Nora Immonen kertoo.

Finavialla on käynnissä Helsinki-Vantaan miljardin euron kehitysohjelma. Kehitysohjelman tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa sekä kansainvälisessä lentoasemien kilpailussa että Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana.

Lisätietoja kilpailutuksesta.

Matkustus