Skip navigation

Oletko kokeillut hierontaa tai päiväunia Helsinki-Vantaalla? Lue rentoutumisvinkit lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
14.09.2019 klo 09:00
helsinki_relaxation_area.jpg
Kaipaatko taukoa lentoaseman hulinasta? Hengähdä hetki rentouttavassa hieronnassa, ota päiväunet uniputkessa tai lataa akut loungessa.

Lentoasemalla käy usein vilske ja vilinä etenkin iltapäivän ruuhka-aikaan. Finavia haluaa tarjota matkustajille myös kiireettömyyden ja virkistymisen kokemuksia lentoasemillaan. Siksi lentoasemilla on monenlaisia mahdollisuuksia vetäytyä hetkeksi omiin oloihinsa ja rentoutua.

Keräsimme vinkit, joiden avulla matkan aloitus tai vaihto lentojen välissä sujuu entistä rennommin:

Rentouta niskajumit hieronnassa

Aloita lomasi rentona käymällä hieronnassa ennen koneeseen nousua. Schengen-puolen toisessa kerroksessa toimiva Rela-Hierojat tarjoaa matkustajien tarpeisiin suunniteltuja hierontoja, joissa yhdistyvät klassinen ja urheiluhieronta. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi nopea 25 minuutin niska-hartiahieronta, joka auttaa avaamaan konttorityöläisen niskajumit. Hemmottelua kaipaavaa saattaa puhutella rentouttava kuumakivihieronta tai suomalainen päähieronta. Tee ajanvaraus verkossa tai kysy vapaata aikaa paikan päältä.

Rela-Hierojat. Ma–pe 10–18, la–su 10–17. Terminaali 2, Schengen-puoli, portti 28, 2. kerros.

Ota virkistävät nokoset uniputkessa

GoSleep-uniputkessa voi levätä tai työskennellä rauhassa muiden katseilta ja suojassa hälyltä. Putken alas vedettävä kupu eristää valoa ja ääntä. Vuoteeksi taipuvan istuimen alla on säilytystila käsimatkatavaroille. Uniputkesta löytyvät myös sähköpistoke ja USB-portti. GoSleep-uniputki on suomalainen keksintö, joka otettiin käyttöön Helsinki-Vantaalla ensimmäisenä lentoasemana Euroopassa.

Palvelu on maksullinen klo 21.00–18.00. Muuna aikana palvelua voi kokeilla maksutta. Tarjolla on myös erilaisia pakettivaihtoehtoja pitempiä unia varten. Palvelu maksetaan käteisellä tai luottokortilla paikalla olevalle henkilökunnalle.

GoSleep-uniputket. Terminaali 2, Schengen-puoli, portti 28, 2. kerros.

Lataa akut loungessa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on lentoyhtiöiden loungejen lisäksi useampi kaikille matkustajille avoin lounge, joissa voi hengähtää hetken ja nauttia matkasta rauhassa jo ennen lentoa. Kolmessa maksullisessa loungessa matkustajat voivat syödä ja juoda, levätä ja käydä vaikkapa virkistävässä suihkussa tai työskennellä rauhassa suojassa katseilta ja hälyltä.

Schengen-alueella matkustajia palvelee Aspire Lounge ja non-Schengen-alueella Almost @ Home Lounge sekä Plaza Premium Lounge. Loungeihin pääsee edullisemmin varaamalla paikan ennakkoon verkkopalvelusta.

Tutustu kaikille avoimiin, ennakkovarattaviin loungeihin täällä ja varaa paikkasi täältä.

Schengen-alueen Kainuu-tila on jokamiehen lounge, joka on kaikkien matkustajien käytössä maksutta. Tila on sisustettu mukavin tuolein ja pehmein matoin. Kainuu-tilassa on myös Book Swap -kirjanvaihtopiste, josta voi hakea lukemista tai jättää omat, jo luetut kirjat toisten matkustajien iloksi.

Kainuu Lounge. Avoinna 24 h. Schengen-alue, portti 31.

Nauti matkastasi loungessa jo ennen lentoa

Matkustus