Ohita navigaatio

Suomi-brändit vahvasti esillä Helsinki-Vantaan uudella Aukiolla

Artikkeli julkaistu
04.06.2019 klo 09:00
Helsinki-Vantaan lentoaseman Aukio.
Matkustus
Helsinki-Vantaan etelä- ja länsisiiven yhdistävällä Aukiolla voi kokea kansainvälistä tunnelmaa, mutta esiin nousevat erityisesti suomalaiset brändit, jotka ovat nyt entistä paremmin myös kaukomatkustajien saatavilla.

Vuoden 2019 alussa avattu uusi Aukio on Helsinki-Vantaan kaukoliikenneterminaalin sydän. Aukio toimii monelle vaihtomatkustajalle näyteikkunana Suomeen, ja siksi Suomi on vahvasti esillä niin Aukion sisustuksessa kuin liikkeissä. Tapahtuma-aukion seiniä kiertää suomalaista luontoa esittelevä videonäyttö, ja Aukiolta voi bongata useita tunnusomaisia suomalaisia brändejä.

Kukkakuosia tuotteita Marimekon myymälässä.

Astioita Aukion Iittalan myymälästä.

Moomin shop Aukiolla.

Aukiota ympäröivistä liikkeistä löytyy erityisesti Aasian markkinoilla kiinnostavia suomalaisia klassikoita, kuten Iittalaa, Marimekkoa ja muumeja. Finnspiration-myymälästä voi ostaa Suomi-henkisiä matkamuistoja, kuten hirvipehmolelun, puisen kuksan tai villapaidan. Moomin Shop taas tarjoaa muumituotteita astioista pehmoleluihin ja useille eri kielille käännettyihin kirjoihin. Suomalaisia koruja ja kelloja myyvät Kalevala Koru, Lapponia ja Suunto.

Osalla brändeistä oli aiemmin myymälä ainoastaan lentokentän Schengen-puolella, joten Aukion myötä suomalaismerkit näkyvät nyt myös kaukomatkustajille.

Pohjoismaisia ja aasialaisia makuja

Ravintoloiden ja kahviloiden osalta pohjoista tyyliä Aukiolla edustaa Nordic Kitchen, joka on ollut toiminnassa jo muutaman vuoden.

Ravintola Nordic Kitchen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Lisäksi Aukiolla on tarjolla aasialaisia makuja. Aasiassa erittäin suosittu, japanilaistaustainen Ajisen Ramen -ketju avasi näet vasta toisen Euroopan ravintolansa juuri Helsinki-Vantaan Aukiolle. Ajisen Ramen tarjoilee muun muassa ramen-keittoja ja sushia, ja Kiinassa ja Japanissa ketjulla on lähes 700 ravintolaa. Aiemmin Ajisen Ramenilla on ollut ravintola Euroopan puolella vain Roomassa.

Ajisen Ramen -ravintolan edusta.

Länsisiivessä Moomin Coffee ja Jamie Oliverin ravintola

Toukokuussa Aukion jatkeeksi avattu länsisiipi lisäsi non-Schengen-puolen tarjontaa edelleen.

Uuden alueen erikoisuus on Muumit-brändin kanssa suunniteltu muumikahvila eli Moomin Coffee. Kahvila on kuin iso muumitalo, josta käsin kahvit ja muut tuotteet myydään.

Moomin Coffeen edusta. Matkustaja kävelee kahvilan edestä.

Uudessa siivessä on myös kansainvälisesti tunnetun kokin Jamie Oliverin Jamie’s Deli -ruokakonsepti, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Ravintolan ruoissa on otettu huomioon erityisesti vastuullisuus: ruoat ovat luomua ja eettisesti tuotettuja.

Jamies Deli rendering1

Rentoudu hetki ennen lentoa

Porttien 34 ja 40 välistä löytyy Plaza Premium Lounge rentoutumista ennen lentoa tai niiden välissä kaipaaville matkustajille. Maksullisesta loungesta löytyy mukavan ja rauhoittavan odotustilan lisäksi muun muassa baari, suihkuja ja työskentelytiloja. Loungesta löytyy myös keittiö, joka valmistaa sekä kansainvälisiä että paikallisia ruoka-annoksia. Lapsiperheet on puolestaan huomioitu lasten omalla leikkipaikalla, jonka lelut ovat opettavaisia ja valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista.

Plaza Premium Lounge Relaxing area

Lue testipäivästä, jossa 200 matkustajaa tutustui ennakolta Aukioon.