Ohita navigaatio

Vuoden lappilainen matkailuteko Finavialle: Tunnustus saavutettavuuden kehittämisestä

Artikkeli julkaistu
26.09.2019 klo 14:47
Porotaideteos lumisella hangella.
Vastuullisuus Yritys
Lapin matkailuelinkeinon liitto on myöntänyt Finavialle Vuoden lappilainen matkailuteko-palkinnon. Tänä vuonna palkinnon pääkriteeri oli Lapin saavutettavuuden vahvistaminen.

Finavia on panostanut kansainvälisten matkailijoiden palvelemiseen tekemällä tuntuvia laajennuksia Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemille. Yhteensä investoinnit ovat arvoltaan lähes 100 miljoonaa euroa. Lisäksi Finavia tekee vahvaa yhteistyötä lentoyhtiöiden kanssa uusien yhteyksien avaamiseksi ja olemassa olevan lentoliikenteen kehittämiseksi.

Palkinnon vastaanotto

Finavian Pohjois-Suomen aluejohtaja Veli-Pekka Pitkänen vastaanotti palkinnon 26. syyskuuta Torniossa järjestetyssä Lapin matkailuparlamentti-seminaarissa.

"On suuri kunnia ja ilo vastaanottaa tämä palkinto. Olemme tehneet lähivuosina paljon töitä Lapin lentoasemien kehittämiseksi ja asiakaskokemuksen parantamiseksi. Investoinneilla olemme muun muassa laajentaneet Rovaniemen, Kittilän sekä Ivalon lentoasemia. Lapin saavutettavuus on erittäin tärkeää matkailun ja elinkeinoelämän kannalta. Toivomme, että mahdollisimman moni voi nauttia Lapin kauniista luonnosta ja monipuolisista aktiviteeteista", sanoo Pitkänen.

"Lapin matkailu kasvaa vauhdilla ja rekisteröidyistä yöpymisistä jo yli puolet on kansainvälisiä. Kovassa globaalissa kilpailussa hyvä saavutettavuus ja erityisesti lentoliikenne ovat Lapin matkailun kasvun ehdoton edellytys", kertoo toiminnanjohtaja Nina Forsell Lapin Matkailuelinkeinon Liitosta.

Lapin matkailuparlamentin järjestävät Lapin Matkailuelinkeinon Liitto LME (Finnish Lapland Tourist Board) yhteistyössä Lapin liiton, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti MTI:n ja Lappian kanssa.

Lähde: Lapin matkailuparlamentti 2019, 26.9.2019