Ohita navigaatio

Turun lentoasemalla pysäköinti maksetaan jatkossa mobiilisovelluksella

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
02.07.2020 klo 10:15
Matkustaja terminaalissa puhelin kädessä
Matkustus
Finavia parantaa pysäköintipalvelujensa sujuvuutta Turun lentoasemalla. Heinäkuun alussa lentoasemalla siirrytään paperisista pysäköintilipukkeista mobiilimaksamiseen.

Jatkossa asiakas voi maksaa pysäköinnin joko Parkman-, Easypark- tai Moovy -mobiilisovelluksella. Pysäköinti nopeutuu, kun auton voi ajaa suoraan pysäköintialueelle ja maksu tapahtuu kätevästi omalla älypuhelimella.

- Uudistuksessa on kyse paitsi sujuvien palveluiden kehittämisestä ja maksutapahtumien toimintavarmuuden lisäämisestä myös vastuullisuuden huomioimisesta. Sähköisten palveluiden avulla voimme luopua kertakäyttöisistä parkkilipuista, mikä vähentää paperijätteen määrää, sanoo Turun lentoaseman johtaja Juha Aaltonen Finaviasta.

Aaltosen mukaan rekisteritunnuksen perusteella toimiva pysäköinnin ennakkomaksuautomaatti säilyy vielä muutoksen alkuvaiheessa maksuvaihtoehtona.

- Pysäköintialuetta rajanneet puomit ja perinteiset maksuautomaatit poistuvat kuitenkin lentoaseman katukuvasta piakkoin. Tämäkin tuo selkeyttää lentokentällä liikkumiseen, hän jatkaa.

Finavia on jo aikaisemmin ottanut mobiilimaksamisen käyttöön Rovaniemen ja Kuopion lentoasemilla, ja pian mobiilimaksaminen on mahdollista myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Pysäköinnin mobiilimaksamiseen siirtymistä suunnitellaan myös Vaasan, Oulun ja Tampereen lentoasemilla.

Aaltosen mukaan asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä mobiilimaksamiseen, sillä Finavian pysäköinnissä käytössä olevat mobiilisovellukset ovat helpottaneet parkkeerausta ja ne ovat tuttuja maksutapoja monien kaupunkien kadunvarsilta.

Katso lisätietoja Turun lentoaseman pysäköinnistä