Ohita navigaatio

Lapin lentoasemille tulossa vilkas matkustusviikonloppu 15.-16.1.2022

Artikkeli julkaistu
14.01.2022 klo 13:07
Lentokone laskeutuu Ivalon lentoasemalle.
Matkustus
Koronadokumenttien tarkastukset sekä sisärajatarkastusten palauttaminen voivat aiheuttaa jonoja Lapin lentoasemilla viikonloppuna 15.–16. tammikuuta 2022.

Rovaniemen lentoasemalla eniten matkustajia on sunnuntaina 16. tammikuuta kello 11‒14. Myös lauantaina on vilkasta.

Kittilän lentoasemalla sekä lauantai 15.1. että sunnuntai 16.1. ovat vilkkaita. Ruuhkahuippujen odotetaan sijoittuvan kello 9‒14 välille.

Ivalon lentoasemalla on vilkasta tasaisesti viikonloppuna päiväaikaan.

Helsinki-Vantaalla matkustajamäärät ovat viimepäivien aika vähentyneet, mutta koronasta johtuvat tarkastukset voivat aiheuttaa väliaikaisia jonoja.

Koronaviruspandemian aiheuttamien sairaspoissaolojen kasvu voi vaikuttaa lentoaseman palveluihin lyhyelläkin aikataululla. Matkustajien on tärkeä saapua lentoasemalle lentoyhtiöiden antamien aikatauluohjeiden mukaan, ja varata riittävästi aikaa ennen lennon lähtöä.

Koronapandemian vuoksi lentoasemilla ovat voimassa poikkeusjärjestelyt kuten koronatodistusten tarkistamiset ja sisärajatarkastukset. Ne vievät tavallista enemmän aikaa ja heijastuvat jonoina muille palvelupisteille.

Finavia on keväästä 2020 alkaen edellyttänyt maskin käyttöä kaikilta lentoasemilla asioivilta. Se antaa suojaa ruuhkatilanteissa. Sairaana ei pidä matkustaa.

Lue myös

Matkatavaran noutoajat, saapuvien ja lähtevien lentojen reaaliaikaiset lentotiedot

Sisärajatarkastusten palauttaminen 28.12.2021 alkaen

Ohjeet korona-ajan lentomatkustukseen saat Finavian sivuilta.