Ohita navigaatio

Finavialaisia: Tiimipelaaja, joka vaihtoi jalkapallon lentokoneisiin

Artikkeli julkaistu
02.06.2023 klo 08:00
Signy Aarna Maarianhaminan lentoasemalta
Ihmisiä & Ilmailua
Signy Aarna lopetti uransa jalkapalloilijana ja aloitti uuden Finaviassa Maarianhaminan lentoaseman kunnossapidossa. Maarianhaminan pienellä lentoasemalla työtehtävien kirjo on laaja ja tiimipeli toimii saumattomasti.

”Aloitin työni kunnossapidon moniosaajana Maarianhaminan lentoasemalla vuoden 2022 marraskuussa. Se oli tähänastisen elämäni käännekohta. Lopetin urani jalkapalloammattilaisena ja aloitin uuden Finaviassa.

Olen pelannut koko elämäni jalkapalloa. Viimeiset yhdeksän vuotta pelasin Suomessa: ensin Kuopion Pallokissoissa ja sitten Åland Unitedissa. Åland Unitedin kanssa voitimme kerran liigamestaruuden ja kolme kertaa Suomen Cupin.

Jalkapallon parista tunsin myös toisen Maarianhaminan lentoaseman päälliköistä. Hän tiesi, että olin lopettamassa urheilu-urani, ja kysyi minulta, olisinko kiinnostunut työskentelemään Maarianhaminan lentoasemalla. Tuolloin en vielä pitänyt sitä todellisena mahdollisuutena. Lopulta menin kuitenkin Finavian työhaastatteluun, jossa minulta yllättäen kysyttiin, milloin voisin aloittaa.

Pääasiassa työni on pitää huolta Maarianhaminan lentoaseman tiloista niin sisällä kuin ulkona. Maarianhamina on pieni lentoasema, joten tarvittaessa siellä kaikki tekevät kaikkea. Vaihtelu tekee työstä mielenkiintoista.

Minulla on työstäni vielä paljon oppimista. Esimerkiksi nyt olen lentoaseman turvallisuuteen liittyvällä kurssilla. Lisäksi kunnossapidon kokeneemmat työntekijät opettavat minua jatkuvasti työn ohessa.

Meillä on lentoasemalla mahtava työporukka ja arvostan kollegojani valtavasti. Olen kunnossapitotiimin ainoa nainen, mutta se ei ole vaikuttanut mitenkään siihen, miten kollegani minuun suhtautuvat.

Viihdyn työssäni todella hyvin. Olen aina ollut tiimipelaaja. Aiemmin minulla oli hyvä tiimi ympärilläni jalkapallossa ja nyt lentoasemalla.

Olen kotoisin Virosta. Joukkueissa pelikielemme on ollut englanti, mutta osaan lisäksi sekä suomea että ruotsia. Maarianhaminan lentoaseman toimintaan liittyvä ammattisanasto oli minulle kuitenkin ennalta täysin vierasta. Aluksi kielimuuri hieman jännitti, mutta olen huomannut, että kielitaito karttuu työn ohessa nopeasti.

Lentoasema on ainutlaatuinen työympäristö. Vaikka olen matkustanut paljon, minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, mitä lentoaseman kulissien takana tapahtuu. Työni on antanut minulle uuden näkökulman matkailuun ja lentoasemiin.

Arvostan myös lentoasemien henkilöstöä eri tavalla. Nykyään matkustaessani kiinnitän enemmän huomiota esimerkiksi matkatavaroiden pakkaamiseen, jotta matkustaminen on mahdollisimman sujuvaa.”

Tutustu Finavialaisiin