Ohita navigaatio

Lappi houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa – tutustu Rovaniemen lentoasemaan

Artikkeli julkaistu
12.12.2023 klo 14:44
Tykkylumen peittämät puut Lapin metsässä.
Reitit & Kohteet
Rovaniemen lentoasema on matkustajamääriltään yksi Suomen suurimmista lentokentistä. Lentoliikenne on erityisen vilkasta talviaikaan, kun matkailijat saapuvat Rovaniemelle nauttimaan Lapin lumisista maisemista, revontulista ja joulun taiasta.

Lapin luonto ja eksotiikka houkuttelevat matkailijoita maailmanlaajuisesti. Ihmiset ympäri maailmaa matkaavat Rovaniemelle ihastelemaan lumisia maisemia, bongaamaan revontulia ja tapaamaan joulupukkia.

Rovaniemen lentokenttä tunnetaan Joulupukin virallisena lentoasemana, ja joulukuu on ollut lentoasemalla vilkkainta matkustusaikaa jo yli 20 vuoden ajan.

Rovaniemen lentoasemalle avautuu kuluvan talven aikana 13 uutta lentoyhteyttä ympäri Eurooppaa. Yhteensä kansainvälisiä lenoyhteyksiä on jopa 24 kohteeseen. Tänä vuonna 2023 odotetaan, että vuosittainen matkustajamäärän ennätys rikotaan.

Rovaniemi Airport

Kuva: Rovaniemen lentoaseman asemataso talvella.

Lentoaseman päällikön vinkit Rovaniemelle

Rovaniemen lentoaseman päällikkö Johan Juujärvi jakaa matkustusvinkkinsä Rovaniemelle.

”Rovaniemi on houkutteleva kohde matkailijoille erityisesti talviaikaan, mutta tekemistä löytyy kaupungista ympäri vuoden.

”Joulupukin pajakylä sijaitsee vain kolmen kilometrin päässä lentoasemasta. Keskustan läheisyydessä Kulttuurikeskus Korundi ja Arktikum tarjoavat mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Ounasvaaran alue hiihtokeskuksineen on niin talvella kuin kesällä mainio paikka nauttia luonnosta ja aktiviteeteista.

”Rovaniemeltä matkaa myös sujuvasti Lapin tuntureille, hiihtokeskuksiin ja kansallispuistoihin.

Tutustu lentokenttään

  • Perustamisvuosi: Rovaniemen lentoasema perustettiin vuonna 1940. Rovaniemen lentoasema on palvellut matkustajia jo yli 80 vuotta.
  • Pinta-ala: Koko lentokentän alue on noin 624 hehtaaria.
  • Työntekijät: Rovaniemen lentoasemalla työskentelee yhteensä noin 30 henkilöä, sesonkiaikana noin 50 työntekijää.
  • Matkustajamäärä: Rovaniemen lentoasema on vuosikymmenten saatossa kasvanut matkustajamääriltään yhdeksi Suomen suurimmista lentoasemista. Vuonna 2022 lentomatkustajia oli yli 560 tuhatta ja määrä on kasvussa.
  • Lentoyhteydet: Rovaniemeltä pääsee suorilla lennoilla yli 20 eri kohteeseen ympäri Eurooppaa. Talviaikaan reittilentojen määrät lisääntyvät huimasti ja joulukuussa lentoja voi olla jopa 40 päivässä.

Rovaniemen lentoasema

Katso Rovaniemen lentoaseman palvelut

Lue, miten Rovaniemen lentoaseman turvatarkastus toimii

Artikkelin pääkuva: Visit Finland