Ohita navigaatio

Haastavat sääolosuhteet vaikuttavat Helsinki-Vantaan lentoliikenteeseen 23.4.

Artikkeli julkaistu
23.04.2024 klo 10:18
Arkistointipäiväys
Talvikunnossapito Helsinki-Vantaalla
Matkustus
Suomessa vallitsevat haastavat talviolosuhteet vaikuttavat Helsinki-Vantaan lentoliikenteeseen 23. huhtikuuta 2024. Poikkeuksellisen hankala sää aiheuttaa lentojen myöhästymisiä ja peruutuksia, koska turvallisuuden varmistamiseksi lentoasematoiminnot ja lennonvalmistelut kestävät normaalia pitempään. 

Pyydämme lentomatkustajia varautumaan mahdollisiin viiveisiin ja seuraamaan oman lentoyhtiönsä tiedotusta. Haastavien olosuhteiden takia saapuvien lentokoneiden määrää on rajoitettu. Teemme kaikkemme, jotta sään vaikutukset lentojen aikatauluihin jäävät mahdollisimman pieneksi.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Helsinki-Vantaalla satoi alijäähtynyttä vettä, joka muuttuu jääksi lähes heti, kun se osuu maahan. Tämän takia kiitotien liukkaudentorjuntaa ja lentokoneiden siipien jäänpoistoa on tehtävä vuodenaikaan nähden huomattavasti tavallista enemmän. Lisäksi varhain tiistaiaamuna alkanut hyvin voimakas lumisade hidastaa toimintaa asematasolla ja kiitoteillä. Lumiset olosuhteet asematasolla vaikeuttavat matkatavaroiden siirtämistä, mikä voi aiheuttaa tavallista pidempiä matkatavaranluovutusaikoja. Matkatavaroidenluovutuksesta vastaavat lentoyhtiöt.

Finavian lentoasemilla ei tingitä lentoliikenteen turvallisuudesta missään tilanteessa. Huolellinen ja turvallinen toiminta on kaiken lähtökohta myös haastavissa sääolosuhteissa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot. Muiden Finavian lentoasemien lentotiedot saa valitsemalla kyseisen lentoaseman sivun.

Lue myös

Miksi lennot voivat viivästyä talvisilla keleillä? Puheenvuoro: Finavian lentoasemien lumiosaaminen on monen lentokenttätoimijan saumatonta yhteistyötä