Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaa valittu maailman viidenneksi parhaaksi lentoasemaksi liikematkustajille

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
06.03.2024 klo 08:56
Helsinki-Vantaan lähtöaula
Matkustus
Liikematkustajat ovat valinneet Helsinki-Vantaan lentoaseman Euroopan parhaaksi lentoasemaksi. Helsinki-Vantaa sijoittui maailmanlistalla viidenneksi ja on listan ainoa eurooppalainen lentoasema. Lentoasemayhtiö Finavia on huomioinut uudistetulla Helsinki-Vantaalla myös liikematkustajien tarpeet.

Helsinki-Vantaan lentoasema on säilyttänyt kansainvälisissä arvioissa vuosi toisensa jälkeen vahvan- asemansa yhtenä maailman parhaista ja matkustajien arvostamista lentoasemista. Helsinki-Vantaan kautta lensi vuonna 2023 15,3 miljoonaa matkustajaa, joista noin neljäsosa oli liikematkustajia.

Liikematkustajat arvioivat Helsinki-Vantaan lisäksi viiden parhaan lentoaseman joukkoon Noi Bain kansainvälisen lentoaseman Vietnamissa, Changin lentoaseman Singaporessa, Hong Kongin kansainvälisen lentoaseman Kiinassa ja Hamadin kansainvälisen lentoaseman Qatarissa.

Matkustajien arvioita lentoasemista keräsi kansainvälinen lentomatkustajien arvostelu- ja tutkimusyhtiö Skytrax. Listauksen maailman parhaista lentoasemista liikematkustajien mielestä julkaisi BusinessFinancing-sivusto helmikuun lopussa.

– Haluamme tarjota kaikille matkustajillemme sujuvan asiakaskokemuksen. Teemme asiakaskokemuksen kehittämiseksi päivittäin työtä ja tutkimme aktiivisesti muun muassa liikematkustajien tarpeita, jotta heidän kokemuksensa lentoasemalla on mahdollisimman sujuva. Tutkimusten mukaan liikematkustajat arvostavat uudistunutta terminaalia ja tehokasta lähtöselvitystä ja turvatarkastusta. Lisäksi sujuva kulkeminen terminaalissa ja henkilökuntamme ammattitaito ovat liikematkustajien mieleen, Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Serlenius Finaviasta sanoo.

Liikematkustajien tarpeet huomioidaan Helsinki-Vantaalla monin eri tavoin. Esimerkiksi lähtöaulassa lentoyhtiöt tarjoavat priority-palveluita, kuten liikematkustajien oman lähtöselvitystiskin, pääsyn priority-turvatarkastukseen ja lentoaseman loungeen.

Tuloaulassa Helsinki-Vantaalla palvelee lentokenttähotelli, joka tarjoaa yhteensä kymmenen työskentely- ja lepotilaa. Porttialueella käytössä on myös kolme hiljaista työskentelytilaa, jotka voi varata omaan käyttöön.

Helsinki-Vantaalla on yhteensä viisi suosittua lounge-tilaa, joista kolme uudistuvat kesän 2024 aikana.

– Haluamme tarjota matkustajillemme mahdollisuuksia virkistäytyä ja työskennellä matkan aikana. Helsinki-Vantaan lounge-tilat laajentuvat kesällä ja valikoimaan avautuu kaksi täysin uutta konseptia.

Lisäksi Finavian Premium-pysäköinti palvelee ensiluokkaisella sijainnilla terminaalin pohjakerroksessa. Pysäköintialueelta on oma hissiyhteys lähtöaulaan ja noin sata sähköautojen latauspaikkaa. Lisäpalveluihin kuuluvat autopesu- ja renkaiden vaihto- ja säilytyspalvelu.

Finavian historiallinen kehitysohjelma Helsinki-Vantaalla, jossa lentoaseman lähtö- ja tuloaulat, pysäköinti, terminaalitilat ja palvelut uudistettiin, valmistui syksyllä 2023. Tulokset näkyvät matkustajien tyytyväisyydessä: Helsinki-Vantaan lentoasema on palkittu viime vuosina Pohjois-Euroopan parhaaksi (2018, 2020, 2022) ja Euroopan parhaaksi lentoasemaksi kokoluokassaan (2018, 2019, 2022).

BusinessFinancing: Maailman parhaat lentoasemat liikematkustajien mielestä

Lue myös

Helsinki-Vantaa valittiin maailman kauneimpien lentoasemien joukkoon

Helsinki-Vantaa sai tunnustuksen arvostetulta matkailualan lehdeltä: paikka maailman 10 parhaan lentoaseman joukosta