Parkeringstjänster på Helsingfors-Vanda flygplats

Parkeringsplatser för elbilar

Finavia har nästan 350 laddningsstationer för elbilar på Helsingfors-Vanda flygplats. Laddningsstationerna är lämpade för både medelsnabb och långsam laddning. Laddningsstationerna för elbilar finns i parkeringshusen P1 Premium, P2, P3 och P5. Tredje våningen i P2-området är helt reserverad för elbilar. Laddningsstationerna är kompatibla med Type 2-laddningskablar.

Närmare anvisningar och kontaktuppgifter fås från flygplatsens laddningsstation för elbilar eller kan laddas ner här.

Mer information och elbilsplatser på kartan.

Parkering med parkeringstillstånd för rörelsehindrade

För korttidsparkering kan du parkera på Helsingfors-Vanda flygplats med ett rörelsehindrade parkeringskort gratis i fyra timmar. Du kan parkera i alla parkeringshallar på Helsingfros-Vanda flygplats med rörelsehindrade parkeringskort. Framför hisshallarna finns platser markerade med rullstolar, men du kan även parkera på andra platser.

Om du behöver hjälp med att ta dig fram kan du beställa Finavias avgiftsfria assistanstjänst före resan. I parkeringshusen och utanför terminalen finns anropsplatser, där man kan kontakta assistanstjänsten. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Instruktioner för korttidsparkering

Ta vara på biljetten du får vid bommen då du kör in till Finavias parkeringshus och var beredd att visa upp den tillsammans med ditt personliga parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Parkeringshusen P1 Premium och P2, liksom Snabbparkeringen, är biljettfria områden och parkeringsområdets bom öppnas med kameraidentifikation.

När du vill avsluta din parkering ska du visa upp ditt parkeringstillstånd vid Finavias informationsställe i ankomsthallen. Efter det kan du återvända till din bil och köra ut ur parkeringshuset.

Observera att ett identitetsbevis med foto måste uppvisas om parkeringstillståndet för rörelsehindrade inte har foto.

Om du själv har svårt att röra dig kan du också låta någon annan gå till rådgivningsdisken för dig. Utöver parkeringsbiljetten eller registernumret måste hen uppvisa parkeringstillståndet för rörelsehindrade.

Om du parkerar på en parkeringsplats för personer med funktionsnedsättning på ett område som inte avgränsas av en bom ska du lämna ditt parkeringstillstånd på en synlig plats i bilen, till exempel innanför vindrutan.

Instruktioner för längre parkering

När parkeringen är på minst ett dygn kan du förboka parkering, då är priset billigare. Instruktioner för parkering utan förhandsbokning finns här.

Biltvättstjänst

Spara tid och energi. Få din bil tvättad på flygplatsen när du är på resa. När du anländer från ditt flyg väntar en ren och städad bil på dig.

Du kan boka och betala för din biltvätt i förväg när du förbokar din parkering.

Biltvätten finns på parkeringsområdet P1 Premium. Läs mer.

Andra biltjänster

Biltvätten Korrek Pro Center finns på parkeringsområdet P1 Premium. Biltvättens tjänster innefattar bland annat däckbyte och säsongsförvaring, vindrutetjänster samt olika beläggningar och vaxningar. Kolla in urvalet på biltvättens webbplats.