Hoppa över navigering

Två pris till Helsingfors-Vanda flygplats: bäst i Europa i sin storleksklass, pris för hygienåtgärder under Covid-19-pandemin

Pressmeddelande
Article published
01.03.2021 kl 08:32
Mies työntämässä tavarakärryä terminaalissa
Företag
Airports Council International (ACI) belönade Helsingfors-Vanda flygplats med priset Airport Service Quality Award för bästa flygplats i Europa i sin storleksklass (15–25 miljoner passagerare) år 2020.

Helsingfors-Vanda flygplats valdes till den bästa flygplatsen i sin storleksklass i Europa år 2020. Priset Airport Service Quality Award (ASQ) delades ut av Airports Council International (ACI). Flygplatsen fick även pris för sina hygienåtgärder under coronapandemin år 2020.

─ Det viktigaste av allt för oss är att ge passagerarna god service och en fin kundupplevelse även under svåra tider. Vi kan vara extra stolta över priserna eftersom förra året innebar en stor prövning för oss på många olika sätt. Alla arbetstagare på flygplatsen förtjänar ett stort tack. De har legat i framkant, arbetat aktivt och sett till att det har gått att resa smidigt och tryggt även under coronatiden. Jag vill rikta ett varmt tack till alla för ett utmärkt utfört arbete, säger Ulla Lettijeff, chef för Helsingfors-Vanda flygplats, från Finavia.

Finavia har satsat på kommunikation och hälsosäkerhet på sina flygplatser ända sedan januari 2020 för att passagerarna ska kunna känna sig trygga på flygplatsen.

Helsingfors-Vanda flygplats har även skapat nya innovationer, såsom coronahundar och UVC-desinficering av lådorna vid säkerhetskontrollen, som har fått mycket uppmärksamhet ute i världen.

─ Smidiga processer, förstklassig service och en kundupplevelse som överstiger förväntningarna är vårt mål som vi jobbar för varje dag på Helsingfors-Vanda flygplats. Det är en ära att få erkännande för detta arbete och få pris som Europas bästa flygplats i vår storleksklass. Jag är särskilt stolt över erkännandet för våra hygienåtgärder eftersom att vi har satsat väldigt mycket på hälsosäkerheten, säger Lettijeff.

På Helsingfors-Vanda flygplats pågår som bäst ett utvecklingsprogram som innebär att flygplatsen förnyas för att kunna erbjuda en ännu bättre kundupplevelse och reskomfort. ASQ Awards-priset är en bekräftelse på vår hängivenhet och vårt engagemang för att nå spetskompetens inom passagerartjänster. Priset delas ut baserat på resultaten från enkätundersökningar som gjorts bland passagerarna.

─ Detta inger hopp inför framtiden och det känns bra att få bekräftelse på att vi gör rätt saker i rätt tid. Vi har varit bland de första att pröva innovativa koncept i denna för oss alla främmande situation. Den största belöningen för oss är all positiv respons som vi har fått av kunderna. Det var ett svårt år, men tillsammans tog vi oss igenom det med framgång.