Hoppa över navigering

Betala enkelt och snabbt för parkeringen på Tammerfors-Birkala flygplats med din smarttelefon

Pressmeddelande
Article published
16.05.2022 kl 13:22
A picture of the front of Tampere-Pirkkala Airport
Resa
Flygplatsbolaget Finavia har tagit i bruk mobil betalning på Tammerfors-Birkala flygplats. Det är enkelt att betala med en parkeringsapp, och det är även billigare än att betala med andra betalningsmetoder.

– Vi förbättrar ständigt kundupplevelsen på vår flygplats. Den mobila betalningen underlättar både avresan och hemresan, säger Mari Nurminen från Finavia, flygplatschef på Tammerfors-Birkala flygplats.

Från och med början av maj har man kunnat betala för flygplatsparkering med apparna Parkman, Easypark och Moovy. Förutom med en app kan man fortfarande även betala för parkeringen med ett betalkort. Parkering på Tammerfors-Birkala flygplats är billigare med en app än med traditionella betalningsmetoder. Rabatten varierar beroende på vilken tidpunkt på dygnet och vilken veckodag det är. I genomsnitt är rabatten cirka 10 procent.

– Appen gör parkeringen flexibel. Om till exempel resplanerna ändras mitt under en resa kan du använda appen för att förlänga din parkeringstid. Det kan du även göra från utlandet, säger Nurminen.

Det finns tre parkeringar på Tammerfors-Birkala flygplats. Parkeringen betalas alltid i förväg, antingen med en app eller vid en betalautomat. Automater för förhandsbetalning finns på parkeringsplatserna och i terminal 1.

På alla parkeringar får du stå gratis de första 30 minuterna. Gratis parkeringstid kan användas när man lämnar och hämtar passagerare på flygplatsen.

Mobil betalning med hjälp av apparna Parkman, Easypark och Moovy används förutom på Tammerfors-Birkala flygplats även på många andra av Finavias flygplatser, t.ex. i Uleåborg, Vasa, Rovaniemi, Kuopio och Åbo.