Hoppa över navigering

Direktflyg från Tammerfors till tio olika destinationer i Europa

Article published
03.05.2022 kl 15:14
Nauhanleikkuu uusien reittien avajaisissa
Resa
Flera första flygningar har ägt rum på Tammerfors-Birkala flygplats under de senaste dagarna när flygbolagen har öppnat sina nya rutter. Man flyger från Tammerfors-Birkala till tio olika destinationer i Europa, och dessutom erbjuds en förbindelse från flygplatsen till Helsingfors-Vanda sex gånger i veckan.

– Det är underbart att Tammerfors-flygen har återhämtat sig. Affärs- och fritidsresenärer från Tammerfors med omnejd kan nu flyga till centrala Europa direkt från sin hemmaflygplats, gläds Mari Nurminen, Finavias regiondirektör för Mellersta och Östra Finland och flygplatschef för Tammerfors-Birkala.

Det lettiska flygbolaget Air Baltic har placerat ett av sina flygplan på Tammerfors-Birkala flygplats, varifrån det kommer att starta flyg till sju nya destinationer i maj 2022: Oslo i Norge, Köpenhamn i Danmark, Frankfurt och München i Tyskland och de soliga fritidsdestinationerna Málaga i Spanien och Rhodos i Grekland.

Dessutom fortsätter flygen till Lettlands huvudstad Riga. I juni 2022 startar Air Baltic direktflyg till Amsterdam i Nederländerna.

Invigningen av Air Baltics hemmaflygplats firades på Tammerfors-Birkala flygplats den 2 maj 2022.

– Öppnandet av ett internationellt flygbolags hemmaflygplats på Tammerfors-Birkala flygplats medför enormt med möjligheter för regionen. Samtidigt är öppnandet en betydande milstolpe i det långsiktiga samarbetet mellan Finavia och Air Baltic, berättar Nurminen.

Tammerfors-Birkala flygplats är färdig för nya förbindelser

Återupplivandet av Tammerfors-Birkalas flygförbindelser är resultatet av ett långsiktigt arbete.

– Vi på Finavia gör Finland känt ute i världen och för diskussioner med flygbolag och regionala aktörer. Bra förbindelser från Finland till världen och från världen till Finland är viktiga, och vi arbetar för att erbjuda finländare de bästa flygförbindelserna i Europa, berättar Petri Vuori, ansvarig direktör för Finavias ruttutveckling.

Utöver Air Baltic öppnas nya rutter från Tammerfors-Birkala flygplats av Finnair och SAS. Finnair startade den 2 maj flyg till Helsingfors-Vanda flygplats sex gånger i veckan. SAS har 11 direktflyg mellan Tammerfors-Birkala och Stockholm Arlanda i maj och har meddelat att det återupptar flygen på samma rutt i augusti 2022.

Ryanair flyger från Tammerfors-Birkala flygplats till London-Stansteds flygplats två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar.

– Tammerfors-Birkala flygplats är färdig att betjäna den allt livligare flygtrafiken. Tack vare vårt investeringsprogram som genomfördes för några år sedan har flygplatsens kapacitet ökats, trafikförhållandena förbättrats och miljöpåverkan minskats. Tammerfors-Birkala flygplats är en trevlig och smidig plats att starta sin resa, berättar Nurminen.

Bild: Air Baltics hemmaflygplats firades på Tammerfors-Birkala flygplats den 2 maj 2022.