Hoppa över navigering

Kinas flygtrafik återvänder – Sichuan Airlines flyger igen från Helsingfors-Vanda till Chengdu

Pressmeddelande
Article published
29.07.2022 kl 10:00
Sichuan Airlinesin lentokone Helsinki-Vantaalla
Resa
Det kinesiska flygbolaget Sichuan Airlines trafikerar en gång i veckan från Helsingfors-Vanda till Chengdu Shuangliu International Airport från och med den 29 juli 2022. Återöppnandet av linjen är ett viktigt steg mot ett återställande av reguljärtrafiken till Kina.

Rutten öppnade ursprungligen sommaren 2019 men avbröts på grund av coronarestriktioner. Den kinesiska luftfartsmyndigheten (CAAC) har nu beslutat att det är möjligt att flyga från Kina till Finland, inte bara från Shanghai utan också från Chengdu, huvudstaden i provinsen Sichuan.

– Vi är mycket glada över att Sichuan Airlines återvänder till Helsingfors-Vanda. Återöppnandet av linjen är ett viktigt steg mot återställandet av Kinas flygtrafik efter coronapandemin, säger Petri Vuori, chef för ruttutveckling på Finavia.

Rutten trafikeras av ett Airbus A330-flygplan en gång i veckan på fredagar. Under veckorna 29–31 är ankomsttiden till Helsingfors-Vanda klockan 4.00 lokal tid och flyget till Chengdu avgår klockan 6.00.

Tidtabellen ändras den 19 augusti 2022, då flyget anländer till Helsingfors-Vanda kl. 21.50 lokal tid och avgår till Chengdu kl. 23.20.

Tidigare flögs rutten från Chengdu via Helsingfors-Vanda till Köpenhamn. Nu går rutten direkt mellan Helsingfors-Vanda och Chengdu.