Hoppa över navigering

Austrian Airlines påbörjar direkta reguljärflyg från Wien till Rovaniemi på vintern

Article published
25.05.2023 kl 12:30
Austrian Airlinesin lentokone ilmassa
Destinationer
Den 2 december 2023 öppnar österrikiska flygbolaget Austrian Airlines en direkt förbindelse mellan Wien och Rovaniemi flygplats. Dessutom kommer flygbolaget att bedriva charterflyg från Wien till Kittilä flygplats från och med den 20 januari 2024.

– Den nya förbindelsen mellan Wien till Rovaniemi är en fin nyhet, och tillsammans med flygen till Kittilä är den ett mycket välkommet tillskott till det omfattande ruttnätverket på Finavias flygplatser. De nya rutterna till våra flygplatser i Lappland förebådar en livlig turistsäsong nästa vinter, säger Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

Rutten mellan den österrikiska huvudstaden Wien och Rovaniemi trafikeras en gång i veckan, på lördagar, från och med den 2 december. Förbindelsen opereras med ett Airbus A320-flygplan

Dessutom kommer Austrian att bedriva charterflyg från Wien till Kittilä flygplats från och med den 20 januari 2024. Förbindelsen flygs en gång i veckan, på lördagar. Även om Austrian opererar rutten som en charter, säljer företaget en del av biljetterna till allmänheten.

Austrian Airlines är ett dotterbolag till det tyska flygbolaget Lufthansa.

Bild: Dietmar Schreiber / Austrian Airlines

Läs mer:

Till dessa destinationer går direktflyg från Finavias flygplatser sommaren 2023.