Hoppa över navigering

Elbilar kan laddas i alla parkeringshus på Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
16.05.2023 kl 09:18
Archived
Helsinki-Vantaalla sähköauton lataaminen
Resa
På parkeringsområdena på Helsingfors-Vanda finns det nästan 350 laddningsstationer för elbilar som är tillgängliga för passagerare.

– Det finns laddningsstationer i alla våra parkeringshus, så man kan lämna elbilen för laddning i önskat parkeringshus under resan. Flest laddningsplatser finns i P2-huset, vars tredje våning är reserverad för elbilar som laddas, säger Jukka Isomäki, Finavias ansvariga direktör för parkerings- och marktrafiktjänster på Helsingfors-Vanda.

Finavia öppnade det nya parkeringshuset P1 Premium/P2 med sammanlagt cirka 250 laddningsstationer. P1 Premiums laddningsstationer finns i den främre och bakre delen på Premium-våningen.

Även i de populära parkeringshusen P3 och P5 finns elbilsplatser: I P3-huset finns 30 laddningsstationer och i P5-huset sammanlagt 70 laddningsstationer.

– Vårt parkeringsområde på Helsingfors-Vanda flygplats ligger närmast avgångsgaten, en del finns direkt intill terminalen. Det lönar sig alltså att säkerställa det bästa priset och det önskade parkeringsområdet i god tid genom att på förhand reservera parkeringen, tipsar Isomäki.

Laddningsplatserna för elbilar fylls enligt efterfrågan och är avsedda för laddningsbara elbilar.

Så här laddar du din elbil på Helsingfors-Vanda.

Boka parkering på förhand och spara

Artikeln publicerades första gången 18.07.2022.