Hoppa över navigering

Till Lappland på sportlovet? Läs våra tips för Kittilä flygplats

Article published
23.02.2023 kl 09:14
Lapsi ja aikuinen tulossa ulos lentokoneesta
Destinationer
Sportlovssäsongen är i full sving på Kittilä flygplats. Kittilä flygplats har utmärkta förbindelser till populära skidcenter och skidorter.

Om du reser från Kittilä flygplats under sportlovsveckorna 8–10, rekommenderar vi att du anländer till flygplatsen i god tid. Speciellt på lördagarna 25.2, 4.3 och 11.3 går det många flyg från och till flygplatsen.

Kontrollera packningsanvisningar

Förbered dig för incheckning och säkerhetskontroll redan hemma. Du kan kontrollera Finavias sökmotor för packningsanvisningar: vad du kan packa i handbagage och vad som ska packas i flygplanets lastrum.

På Kittilä flygplats tas vätskor och elektronik ur väskan under säkerhetskontrollen. Reservbatterier packas i handbagaget. Vid säkerhetskontrollen i Kittilä tas skidvalla och vätskor i behållare över 100 milliliter bort.

Även om vattenflaskor inte kan tas genom säkerhetskontrollen, kan du fylla din vattenflaska i gateområdet. Dessutom har en ny Hot Dog-restaurang öppnat i gateområdet som betjänar dagligen från 11 till 18 vid gate 6.

Snabbt från flygplatsen till Levi och Ylläs

Det går en buss mellan Kittilä flygplats och Levi och Ylläs enligt tidtabellerna för reguljärflyg. Du kan köpa biljetter till Levi och Ylläs i förväg: se Tunturilinjat ochRundgrenky biljettförsäljning.

Dessutom börjar en rutt för snöskotrar vid Kittilä flygplats, om du vill börja ditt sportlov genast efter flyget.

Se också

Läs mer om Kittilä flygplats

Kollektivtrafik på Kittilä flygplats