Hoppa över navigering

Upplev höstens färgprakt i Lappland – direktflyg till Ivalo och Kittilä flygplatser

Article published
01.09.2023 kl 08:15
Visit Finland Lappi
Destinationer
Var kan man bäst njuta av Lapplands höstfärger? Från Finavias flygplatser reser du direkt till Lapplands bästa höstdestinationer, Ivalo och Kittilä.

Finavias flygplatser i Ivalo och Kittilä ligger intill populära turistorter.

– På hösten reser passagerarna via Ivalo och Kittilä flygplatser till populära destinationer som Ylläs, Saariselkä, Levi och Inari för att se höstens färger. Till Rovaniemi flygplats flyger i sin tur de som vill vandra i området kring Pyhä-Luosto, säger Jonna Pietilä, Finavias regionchef för Lappland.

Det går direktflyg från Helsingfors-Vanda flygplats till flygplatserna i Ivalo, Kittilä och Rovaniemi flera gånger i veckan. Det går också direktflyg till Kuusamo flygplats under höst- och vintersäsongerna.

– Den bästa tiden att beundra färgprakten i Lappland är i september, för när höstlovet börjar i oktober förbereder vi oss redan för det första snöfallet, säger Pietilä.

Campingutrustningen reser i flygplanets lastrum

Om du reser till Lappland med specialbagage, läs Finavias packningsanvisningar i förväg. För camping-, vandrings- och jaktutrustning bör du kontrollera om de ska transporteras i lastrummet eller i handbagaget.

Om du är osäker på hur du ska packa ditt övriga bagage, kan du få svar på dina frågor genom att gå in på Finavias webbplats på sidan Så här packar du ditt bagage inför flyget.

Lapplands delikatesser finns även på flygplatsen

Butikerna på flygplatserna i Ivalo och Kittilä erbjuder läcker lokal mat och dryck för att ta med på resan eller hem.

– I urvalet ingår bland annat hjortronmarmelad, malda lingon och blåbär, hjortron- och blåbärste samt olika sorters renkonserver. Man kan också köpa Kupilkas inhemska kåsor och andra kärl som souvenirer, säger Pietilä.

Bild: Visit Finland