Hoppa över navigering

Restaurangtjänsterna på förnyade Helsingfors-Vanda ökar: flygplatsen får 8 nya restauranger

Pressmeddelande
Article published
13.02.2024 kl 09:00
Bubbles-ravintola Helsinki-Vantaalla
Resa
Flygplatsbolaget Finavia diversifierar restaurangutbudet på Helsingfors-Vanda flygplats ytterligare under våren. Som ett resultat kommer nästan 50 restauranger och kaféer att betjäna passagerare på flygplatsen.

– Restaurangutbudet på Helsingfors-Vanda flygplats har nästan fördubblats sedan 2019. Vi utvecklar vårt utbud av mat och dryck efter trender och passagerarnas önskemål, och utbudet av till exempel varm mat har diversifierats avsevärt. Måltider är en meningsfull del av reseupplevelsen för allt fler passagerare, säger Nora Immonen, Finavias affärschef på Helsingfors-Vanda flygplats.

Till restaurangerna och kaféerna som öppnat på Helsingfors-Vanda under de senaste månaderna hör italienska hantverkspizzarestaurangen Italian Kitchen Terracotta, Bubbles Seafood & Wine med sitt fantastiska utbud av champagne och vin samt Espresso Houses nyaste kafé. Dessutom har Burger King-restaurangen vid Gate 37 fått ett nytt utseende genom sin renovering.

Senare på våren öppnar Naughty Burger, en hamburgerrestaurang som utvecklats av den finska Top Chef-vinnaren, Street Food Club, som bjuder på läcker gatumat, Espresso Houses fjärde kafé på flygplatsen, och två nya Nordic Kitchen Deli, Bar & Bistro-restauranger på Helsingfors-Vanda.

Terracotta Italian kitchen -ravintola Helsinki-Vantaalla

Finavia öppnar restaurang- och kafékoncepten i samarbete med den ledande restaurangserviceproducenten Avolta. Restaurangerna och kaféerna skapar cirka 70 nya jobb på flygplatsen. Cirka 2 500 kvadratmeter nya affärslokaler kommer att färdigställas. Det finns totalt ungefär 30 000 kvadratmeter affärsyta att hyra på flygplatsen.

Restaurangerna ligger i avgångsgateområdet på Helsingfors-Vanda flygplats. År 2023 reste 15,3 miljoner passagerare från Helsingfors-Vanda flygplats, varav nästan 90 % reste med internationella flyg.

– Nu har passagerare en bra anledning att anlända till flygplatsen i god tid för att njuta av stämningen före avgången och god mat som en del av en sportlovsresan. I vårt urval finner man ett lämpligt alternativ för varje situation, oavsett om man vill äta på restaurang eller hellre tar take away-vägkost med på flygplanet, säger Immonen.

Faktaruta: De nya restaurangerna och kaféerna på Helsingfors-Vanda

  • Bubbles Seafood & Wine, gate 26
  • Espresso House, gate 14 och 25
  • Italian Kitchen Terracotta, gate 25
  • Naughty Burger, gate 14
  • Nordic Kitchen Deli, Bar & Bistro, gate 26 och 37
  • Street Food Club, gate 52

Läs mer:

Se alla restauranger på Helsingfors-Vanda

De bästa frukostställena på Helsingfors-Vanda flygplats