Helsinki-Vantaa

Lähden lennolle

AikaKohdeLento  

Näin toimit lentoasemalla

Pakkaa matkatavarat oikein jo kotona, sillä kielletyt esineet ja aineet joudutaan poistamaan turvatarkastuksessa. Selvitä ennen lentoasemalle tuloa lentomatkustukseen liittyvät ohjeet varsinkin, jos matkustat lasten tai lemmikkieläimen kanssa tai olet vammainen ja tarvitset apua liikkumisessa.

Tarkista etukäteen, lähteekö lentosi terminaali 1:stä vai 2:sta. Noudata lentoyhtiösi antamaan lähtöselvitysaikaa. Varaa riittävästi aikaa lähtöselvitykseen, matkatavaroiden jättöön ja turvatarkastukseen.

Tarkista, voitko ottaa tuotteen mukaasi lennolle

Saapuminen kentälle

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee Vantaalla. Matkaa Helsingin keskustaan on noin 20 kilometriä. 

Pysäköinti

Pysäköintitalot sijaitsevat aivan terminaalien välittömässä läheisyydessä. Hieman kauempana sijaitsevilta ulkopaikoitusalueilta on ilmainen bussikuljetus terminaaleihin.

Vuokra-autot palautetaan P3-pysäköintitaloon. Tästä saat autovuokraamojen yhteystiedot.

Kun saatat matkustajia, voit ajaa terminaalin edustalle ja pysähtyä vain hetkeksi jättääksesi matkustajat kyydistä. Matkaa on jatkettava välittömästi. Jos aiot poistua autosta, aja joko vihreällä merkittyyn pikaparkkiin tai paikoita autosi pysäköintitaloon.

Näin vaihdat konetta

Kun vaihdat konetta Helsinki-Vantaalla, voit siirtyä tuloportilta suoraan jatkolentosi lähtöportille.

Jos matkustat Schengen-alueen ulkopuolelle tai saavut sieltä, voit ylittää rajan käyttämällä passiautomattia. Se nopeuttaa ja helpottaa matkaasi.

Jos lentosi on kirjoitettu eri lipuille, varaa riittävästi aikaa matkatavaroiden noutoon, mahdolliseen terminaalin vaihtoon sekä lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen.

Konetta vaihtavat matkustajat voivat tehdä ostoksia ja käyttää samoja palveluita kuin muutkin matkustajat.