Helsinki-Vantaan pysäköinnin palvelut

Talvisäilytys 2021-2022

Etsitkö veneellesi, kesäautollesi tai moottoripyörällesi sopivaa säilytyspaikkaa talveksi? Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköintihalli P5 tarjoaa valvottua tilaa veneiden ja ajoneuvojen talvisäilytykselle. Parkkihallissa ne ovat suojassa lumelta. Ajoneuvojen jättäminen säilytykseen on helppoa ja kotiin pääsee sujuvimmin Lentoaseman juna-asemalta (Teletien sisäänkäynti).
Säilytykseen jätettävien ajoneuvojen ja veneiden maksimikorkeus on kaksi metriä. Asiakaspalvelu tarkistaa mitat ja neuvoo paikoitukseen liittyvät yksityiskohdat varauksen yhteydessä. Pitkäaikaisessa pysäköinnissä suosittelemme suojapeitteen käyttöä, mahdollisen pölyyntymisen vuoksi. Talvisäilytys tapahtuu omalla vastuulla ja ajoneuvon tulee olla vakuutettu koko kausisäilytyksen ajan.

Hinnoittelu

Yhden auton tai veneen talvisäilytyshinta on 89 euroa kuukaudessa. Mikäli jätät talvisäilytykseen sekä auton että trailerin, laskutetaan kummastakin erikseen. Talvisäilytys maksetaan pysäköinnin alkaessa palvelupisteessä, joka sijaitsee Helsinki-Vantaalla terminaalien 1 ja 2 välisellä yhdyskäytävällä.
Talvisäilytysaika päättyy viimeistään 30. kesäkuuta 2022.
Voit varata talvisäilytyksen täyttämällä alla olevan tilauslomakkeen. Voit olla myös yhteydessä Finavian pysäköintipalveluun.
Talvisäilytyksen 2021-2022 tilauslomake

Lisätietoa talvisäilytyksestä saat Finavian pysäköintipalvelusta 24h, p. 020 708 3200 ja [email protected]

Auton pesupalvelu (toistaiseksi pois käytöstä)

Säästä aikaa ja vaivaa. Pesetä autosi lentoasemalla sillä aikaa, kun itse olet matkalla. Lennolta saavuttuasi sinua odottaa puhdas ja siisti auto.

Auton pesun voit varata samalla, kun teet ennakkovarauksen pysäköintipaikasta. Varauksen voit tehdä aikaisintaan kuusi kuukautta ja viimeistään 12 tuntia ennen varauksen alkamisajankohtaa.

Lentoaseman pesupalvelut ja hinnasto

  • Koneellinen harjapesu 39 €
  • Sisäpuhdistus (imurointi ja sisäpintojen pyyhintä) 69 €
  • Koneellinen harjapesu ja sisäpuhdistus 84 €

Näin auton pesupalvelu toimii Helsinki-Vantaalla

  1. Varaa ja maksa parkkipaikka ja pesupalvelu.

  2. Aja lentoaseman pysäköintiin. Autopesun varanneiden merkityt paikat sijaitsevat P3 Premiumin, P3:n ja P5:n sisäänajokerroksessa.
  3. Vie autosi avaimet terminaalien 1 ja 2 välisellä yhdyskäytävällä sijaitsevalle palvelupisteelle ja nouda ne samasta paikasta matkalta palattuasi.

  4. Puhdas auto odottaa sinua samalla pysäköintialueella, jonne sen pysäköit.

 

Pysäköinnin ennakkovarauksen ja autopesupalvelun tietosuojaseloste.

Osta Premium-turvatarkastus pysäköinnin yhteydessä (ei käytössä)

Osta pääsy Premium Lane -turvatarkastukseen pysäköinnin varauksen yhteydessä.

Sähköautojen pysäköintipaikat

Finavialla on Helsinki-Vantaan lentoasemalla yhteensä yli 90 sähköauton latausasemaa, jotka ovat kaikkien pysäköijien käytettävissä. Latausasemat sopivat sekä keskinopeaan että hitaaseen lataukseen.

Sähköautojen pysäköintipaikat ja lataaminen

Sähköautojen latauspisteet sijaitsevat pysäköintitalossa P5 ja P3 Premium alueella. P5 pysäköintihallissa on 62 latauspaikkaa ja paikat sijaitsevat -1 sisäänajokerroksessa. P3 Premium alueella on 32 latauspaikkaa ja paikat sijaitsevat A- ja B-talojen välillä olevalla alueella. Latauspisteisiin sopii Type 2:n latauskaapeli.

Tarkemmat toimintaohjeet ja yhteystiedot saat lentoaseman sähköauton latausasemalta tai voit ladata ohjeet tästä.

Lataa kartta sähköautonlatauspaikkojen sijainneista

Invapysäköinti

Liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen haltijoille varatut pysäköintipaikat

Finavia panostaa paljon liikuntarajoitteisten ja vammaisten palveluihin. Esteetön matkustaminen on meille ensiarvoisen tärkeää.

Helsinki-Vantaan lentoaseman liikkumisesteisen pysäköintipaikat sijaitsevat pysäköintitalojen hissien ja ulko-ovien välittömässä läheisyydessä. Pysäköintitalo P3:ssa ja P5:ssa on liikkumisesteisten paikkoja jokaisessa kerroksessa.

Liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen haltijat voivat lyhytaikaisesti pysäköidä myös terminaali 1:n edustalla, kun he saattavat tai vastaanottavat matkustajia. Terminaali 1:n lyhytaikaisille paikoille ajetaan seuraamalla T1 Lähtevät -opastetta. Paikat sijaitsevat terminaalin päädyssä, ajosillan alla.

Kyseiset paikat ovat ilmaisia liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen haltijoille. Katso tämän sivun alalaidasta ohjeet, miten pysäköintitunnuksen kanssa toimitaan.

Jos haluat varata pysäköintipaikan lentoasemalta, siirry varauspalveluun. Pysäköinti on tällöin maksullista.

Jos tarvitset apua liikkumisessa, voit ennen matkan alkua varata Finavian ilmaisen avustuspalvelun. Pysäköintitaloissa ja terminaalien edustoilla on kutsupisteitä, joista saa yhteyden avustuspalveluun.

Näin toimit liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen kanssa

Kun ajat autosi puomitetun alueen sisällä sijaitsevalle liikkumisesteiselle henkilölle tarkoitetulle paikalle, ota matkalle mukaan puomilta saamasi parkkilippu ja henkilökohtainen liikkumisesteisen pysäköintikortti. Matkalta palattuasi saat ilmaisen ulosajolipun, kun esität parkkilipun ja liikkumisesteisen pysäköintikortin neuvontapisteessämme. Neuvonta sijaitsee tulokerroksessa terminaali 1:n ja 2:n välisellä käytävällä.

Jos liikkuminen on vaikeaa, myös toinen henkilö voi käydä neuvonnasta lunastamassa maksuttoman ulosajolipun. Hänellä pitää olla parkkilipun ja liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen lisäksi haltijan lentolippu.

Kun pysäköit autosi puomittamattoman alueen liikkumisesteiselle tarkoitetulle paikalle, jätä pysäköintitunnus auton sisälle näkyvälle paikalle esimerkiksi tuulilasin alle.

Kuvattoman liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen kanssa tulee mukana olla myös kuvallinen henkilötunnus.