Pikkuisen hauskempaa

Mikään ei ole hauskempaa kuin matkustaminen perheen kanssa. Lasten kanssa reissaaminen on helppoa, palkitsevaa ja mikä tärkeintä, hauskaa! Näin valmistaudut matkaan pikkuisen etukäteen.

 

Little Airport -kartta

Löytöretki alkaa jo lentoasemalta. Lataa tästä tai nappaa terminaalista mukaasi pienten oma Little Airport –kartta ja anna lasten toimia oppaina.

Lenni

Kun bongaat lentävän Lennin kentällä, olet mahdollisesti lähellä etsimääsi. Lenni seikkailee lentoasemalla ja opastaa perheitä löytämään pienemmille matkustajille tarkoitettuja palveluita, kuten perheiden turvatarkastusportin.

Helsinki Airport -mobiilisovellus

Helsinki Airport –sovelluksesta on iso apu pienten kanssa matkustaville. Lataa se mukaan jo reilusti ennen matkaa. Näin voit suunnitella lentoasemalla vierailunne paremmin ja kaikilla on hauskempaa.

Isoja juttuja pienille ja isoille:

  • Näppärää! Lentoa koskevat tiedot suoraan puhelimeen
  • Varaa pysäköinti ennakkoon ja hurauta kentälle omalla autolla
  • Osta tuliaiset ennakkoon ja säästä aikaa yhdessä herkuttelulle
  • Tilaa matkaeväät lennolle ja välty nälkäkohtauksilta

Pikkuisen isompi pysäköintipaikka

Lentoaseman omat, turvalliset ja perheautoillekin sopivat pysäköintipaikat sijaitsevat terminaalien lähellä. Näin painavienkin kapsäkkien kuljettaminen lähtöselvitykseen onnistuu helpommin. Lue lisää

Voi varata pysäköinnin helposti Helsinki Airport –sovelluksen kautta tai osoitteesta finavia.fi

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys tapahtuu sen lentoyhtiön ohjeiden mukaan, jonka matkaan olette lähdössä. Moni lentoyhtiö tarjoaa matkaselvityksen verkossa tai automaatilla lentoasemalla.

Kokeile automaatteja myös perhematkoilla, ne sujuvoittavat matkantekoa. Lähtöselvitysautomaatit löydät omasta lähtöaulastasi. Niiden käyttö on helppoa kuin mikä ja autamme mielellämme alkuun!

Pakkaaminen

Kun koko perhe matkustaa, pakkaaminen on oma taiteenlajinsa. Tyylejä on monia, useimmiten määränpäässä huomataan, että tavaraa on liikaa, ei suinkaan liian vähän. Monet kokeneet matkustajat vannovat matkalaukun sisällön jakamiseen tiiviisti pienempiin osiin. Esimerkiksi eri kokoista Minigrip-pusseista voi tyhjentää ilman pois, kun niihin on lajiteltu asiat.

On hyvä antaa lasten harjoitella omien matkatavaroiden pakkaamista pienestä pitäen, ja esimerkiksi kouluikäinen voi jo itse laatia listan, joka käydään sitten aikuisen kanssa läpi.

Muista myös pakata mukaan kirjoja, pelejä tai muuta pikkumatkustajille sopivaa ajanvietettä lennolle ja lentoasemalla odotteluun. Kirjoja ja pelejä voit myös ostaa lentoaseman liikkeistä ja portilla 31 on lentomatkustajia palveleva maksuton kirjanvaihtopiste.

Matkarattaat ja vauvanvaunut

Lastenvaunujen osalta käytännöt vaihtelevat lentoyhtiöstä riippuen. Kysy vinkkejä pakkaamiseen lentoyhtiösi lähtöselvityksestä.

Pakkaa koneen ruumaan tulevat rattaat ja vaunut suojapussiin. Jotkut lentoyhtiöt antavat matkustajille lähtöselvityksessä suojapussin ilmaiseksi. Voit myös vuokrata suojapussin tai ostaa suojaavan muovipussin Airpro Travel Services -palvelusta.

Mikäli omat rattaat pitää jättää jo lähtöselvitykseen, ei huolta. Pienillä matkustajilla on mahdollisuus jatkaa matkaa Helsinki-Vantaan omissa matkarattaissa.

Little Airport -portti

Pienet matkustajamme pääsevät perheensä kanssa turvatarkastukseen lapsiperheiden oman portin kautta. Family Gate –portin henkilökunta tuntee isojen ja pienten perheiden tarpeet ja huolet.

Myös unikaverit ja muut lelut pääsevät turvatarkastukseen. Se on hyvä kertoa lapselle etukäteen.

Vauvan ruoan saa viedä läpi turvatarkastuksesta, muista kuitenkin poistaa ne käsimatkatavaroista ja esittää turvatarkastajalle. Ruokaa ja nesteitä voi kuljettaa käsimatkatavaroissa matkan aikana tarvittavan määrän.

Pienten ruokaa lentokentällä

Ravintoloissa on tarjolla pienille matkustajille maistuvia, tavallista pienempiä annoksia.

  • Mikäli haluat välipalan nopeasti mukaasi, voit käyttää Helsinki Airport -sovellusta tilataksesi kahvila-annoksen etukäteen
  • Omien vauvanruokien ja tuttipullon lämmittäminen onnistuu kaikissa ravintoloissa ja kahviloissa

Leikkipaikat

Kids’ lounge by Reima -leikkipaikat löytyvät seuraavilta porteilta:

Schengen-alueella:

  • Portin 16 kohdalla
  • Porttien 20 a ja b välissä
  • Porttien 30 ja 31 välissä

Non-Schengen-alueella:

  • Portin 54 kohdalla

Bongaa lentokone

Yksi tärkeimpiä puuhia lentokentällä on tietenkin erilaisten lentokoneiden bongailu. Helsinki-Vantaalla pienet voivat ihailla laskeutuvia ja lentokoneita isoista ikkunoista.

Oma suosikkimme lentokoneiden bongailupaikoista on Pier Zero –ravintola! Sen yläkerrassa voi sekä syödä hyvin että nähdä Airbus A350 -koneen kohoavan korkeuksiin.

Ilmainen wifi-yhteys

Nopea, helppo ja maksuton Helsinki Airport wifi-yhteys on tarjolla sekä pienille, keskikokoisille että vähän suuremmillekin ilman erillisiä tunnuksia.

Lastenhoitohuoneet

Vaipanvaihto onnistuu kaikissa Helsinki-Vantaan lentoaseman wc-ryhmissä, sillä jokaisessa niistä on joko erillinen hoitohuone tai wc-tiloihin sijoitettu hoitotaso.

Lasten oma passi

Uusien passimääräysten myötä myös lapsella tulee olla oma passi.

Talvivaatteiden säilytys matkan ajan

Jos lennät talvella lämpimään kohteeseen etkä halua kuljettaa tilaa vieviä paksuja ulkovaatteita mukanasi matkalla, Airpro Travel Service -palvelu säilyttää talvivaatteitasi matkan ajan.

Terveisiä Suomesta

Tuliaiset ovat mukava tapa ilahduttaa ulkomailla asuvia ystäviä. Arctic World of Santa Claus tarjoaa mahdollisuuden eläytyä joulupukin ihmeelliseen maailmaan vuoden jokaisena päivänä. Lahjatavarakaupasta voit myös löytää poikkeuksellisia suomalaisia design-tuotteita matkaviemisiksi tai omaan käyttöön.