Helsinki-Vantaan lentoaseman kulkuyhteydet

Helsinki-Vantaan lentoasemalta on erinomaiset yhteydet ympäri pääkaupunkiseutua ja Suomea. Kun tulet lentoasemalle, pääset vaivattomasti terminaalin edustalle autolla, junalla, taksilla, bussilla ja pyörällä.

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee 20 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Matka taittuu junalla ja autolla noin puolessa tunnissa. Bussimatka kestää noin 40–50 minuuttia.

Tältä sivulta saat tietoa lentoaseman kulkuyhteyksistä, kun olet lähdössä matkalle, saapumassa Helsinki-Vantaalle tai olet tulossa matkustajia vastaan tai saatat heitä lennolle.

Kulkuyhteydet

Pysäköinti

Sähköauto latautumassa pysäköintihallissa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita pysäköintialueita. Varmista paikkasi varaamalla pysäköinti ennakkoon. Täältä löydät porttiasi lähimmät pysäköintipaikat, sähköautojen latauspaikat ja pikaparkit sekä lisätietoa pysäköinnistä liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella.

Vuokra-autot

Autovuokraamot Helsinki-Vantaan lentoaseman tuloaulassa

Helsinki-Vantaalla palvelee useita autovuokraamoita, joiden toimipisteet löytyvät tuloaulasta pysäköinnin neuvontapisteen edustalta. Voit vuokrata auton ennakkoon autovuokraamon nettisivuilta tai soittamalla. Lue lisää auton vuokraamisesta.

Juna

Aula, jonka seinällä iso junan merkki.

Juna-asema sijaitsee suoraan terminaalin alla. Tulo- ja lähtöauloihin on suora yhteys hissillä ja liukuportailla.

Lentoaseman ja Helsingin keskustan välillä liikennöivät P- ja I-junat. Matka-aika on noin 30 minuuttia. Lippuja voi ostaa HSL:n mobiilisovelluksella tai lentoasemalla laiturialueen lippuautomaatista. Aikataulut ja hinnat saat HSL:n nettisivuilta.

Helsinki-Vantaan ja muun Suomen välillä voi kätevästi liikkua yhdellä junalipulla. Lentokenttäjuniin I ja P pääset vaihtamaan helpoiten Tikkurilan ja Pasilan asemilla. Lue lisää kaukoliikenteen aikatauluista ja hinnoista VR:n nettisivuilta.

Bussi

Helsinki-Vantaan lentoaseman bussiasema

Bussiasema sijaitsee terminaalin edustalla saapuvien lentojen tasolla.

Lentoaseman ja Helsingin keskustan välillä liikennöi HSL:n runkolinja 600. Matka-aika on noin 40 minuuttia. Lippuja voi ostaa HSL:n mobiilisovelluksella tai lentoasemalla laiturialueen lippuautomaatista. Lisätietoa saat HSL:n nettisivuilta.

Lentoasemalle liikennöi useita kaukoliikenteen linja-autoja muun muassa Turun, Tampereen ja Lahden suunnasta. Aikataulut ja hinnat saat Matkahuollon nettisivuilta.

Taksi

Takseja lentoaseman taksiasemalla

Taksit jättävät matkalle lähtevät matkustajat suoraan terminaalin pääoven eteen, josta on sisäänkäynti lähtöselvitykseen.

Lentoasemalta poistuvia matkustajia palvelee saapuvien lentojen kerroksessa sijaitseva taksiasema. Takseja on saatavilla ympäri vuorokauden. Taksiasemalla on neljä kaistaa, joilta matkustaja voi valita itselleen sopivan taksin.

Kaistoilla 1–3 toimivat Helsinki-Vantaan sopimustaksit FixuTaxi, Taksi Helsinki ja Menevä-taksi ympäri vuorokauden. Näiden taksien hinnat on ilmoitettu taksiasemalla. Kaistalla 4 toimivat muut taksit.

Ennakkoon tilatut taksit odottavat matkustajia taksiaseman takaosassa.

Pyörä

Helsinki-Vantaan lentoaseman polkupyöräparkki

Lentoaseman pyöräparkin osoite on Lentäjäntie 1, Vantaa ja sijaitsee kyseistä katuosoitetta vastapäätä terminaalin edustalla saapuvien lentojen tasolla. Pyörän pysäköinti lentoasemalla on maksutonta.

Pyöräparkki on katettu. Pyörän voi lukita rungosta kiinni tukevaan telineeseen, joita alueella on kymmeniä. Pyöräparkki on valvottu, mutta omaisuuden säilyttäminen alueella tapahtuu jokaisen omalla vastuulla. Sähköpyörän lataaminen ei ole mahdollista.

Matkustajan saattaminen ja hakeminen

Lue täältä lisää matkustajien saattamisesta ja hakemisesta Helsinki-Vantaalla.