Miten saan takaisin haltuun otetut tavarat?

On tärkeää, että pakkaat matkatavarat oikein jo kotona. Pakkaa matkatavarasi itse ja käytä tarvittaessa apuna verkkosivuiltamme löytyvää hakupalvelua.

Tarkista sivuiltamme, mitä tavaroita, aineita ja esineitä kuljetetaan käsimatkatavaroissa ja ruumamatkavarassa sekä mitä ei lainkaan saa ottaa lennolle mukaan.

Jos käsimatkatavaroissa on esineitä tai aineita, joiden kuljettaminen lentokoneessa on kielletty, saatat joutua luovuttamaan ne turvatarkastajalle hävitettäväksi.

Jos ruumassa kuljetettavista matkatavaroista löytyy kiellettyjä esineitä, ne poistetaan matkatavaroista. Säilytämme haltuun otettuja tavaroita muutaman viikon ajan.

Säilytyspisteiden käytännöt ovat lentoasemakohtaisia, ja osa palveluntarjoajista perii säilytyksestä korvauksen. Tarkemmat ohjeet tavaroiden noutamisesta jätetään matkalaukkuun poistettujen tavaroiden tilalle.

Jos et nouda haltuun otettuja esineitä: Säilytysajan jälkeen kaikki Finavian lentoasemilla turvatarkastuksessa haltuun otetut tavarat hävitetään, kierrätetään tai lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.