Suomalaisen sisustusarkkitehti ja kuvanveistäjä Stefan Lindforsin suurikokoinen Skydreamer-veistos sijaitsee Helsinki-Vantaan sisäänajotien varrella. Se on lentoaseman maamerkki, joka näkyy pitkälle matkustajien saapuessa ja lähtiessä. Finavia on tilannut taideteoksen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Lindforsin 16 metriä korkea veistos liikkuu tuulen voimalla kuin jättimäinen tuuliviiri. Teos on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja sen valtava purje toimii paitsi energianlähteenä myös valkokankaana. Lennokkaan otuksen siipiin kiinnitetyt projektorit heijastavat viestejä lentoasemalle saapuville vieraille.

Lindforsin mukaan teos on lentävä fantasia, joka liikkuu ikuisesti ja arvaamattomasti tuulen voimalla ylpeänä meidän yläpuolellamme. Siivekäs veistos muistuttaa lintua, joka symboloi ilmailua ja kansoja yhdistävää kommunikaatiota. Se sopii hyvin lentoasemalle varsinkin nyt, kun Helsinki-Vantaa uudistuu ja laajenee (https://www.finavia.fi/fi/tietoa-finaviasta/lentoasemat-kehittyvat/helsinki-vantaan-kehitysohjelma) Finavian merkittävän investointiohjelman myötä.

Skydreamer-veistos lentoaseman tunnisteena on jatkumo Finavian Art Port -taidelentoasemakonseptille, jonka tavoitteena on tarjota matkustajille uudenlaisia ja yllätyksellisiä palveluita. Lentokenttäelämykset ovat hyvä keino erottautua muista kansainvälisistä vaihtokentistä. Taide vaikuttaa myönteisesti matkustajien tyytyväisyyteen ja on siksi myös osa Finavian

Teoksen nimi Skydreamer löytyi avoimella nimikilpailulla. Voittaneen nimiehdotuksen teki vantaalainen Ulla Madetoja.

 Stefan Lindforsilla on lentoasemalla myös toinen taideteos, Concorde. Lisäksi hän on suunnitellut Vaasan lentoasemalla sijaitsevan Aviator Solaris –teoksen.