Helsinki-Vantaan pysäköinnin lisäpalvelut

Sähköautojen latauspaikat

Finavialla on Helsinki-Vantaan lentoasemalla lähes 350 sähköauton latausasemaa. Latausasemat sopivat sekä keskinopeaan että hitaaseen lataukseen. Sähköautojen latauspisteet sijaitsevat pysäköintitaloissa P1 Premium, P2, P3 ja P5. P2 -pysäköintialueen 3. kerros on varattu kokonaan sähköautoille. Latauspisteisiin sopii Type 2:n latauskaapeli.

Tarkemmat toimintaohjeet ja yhteystiedot saat lentoaseman sähköauton latausasemalta tai voit ladata ohjeet tästä.

Lisätietoa ja latauspaikat kartalla.

Pysäköinti liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella

Lyhytaikaista pysäköintiä varten Helsinki-Vantaan lentoasemalle voi pysäköidä liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella veloituksetta neljän tunnin ajaksi. Liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella voi pysäköidä kaikissa Helsinki-Vantaan pysäköintitaloissa. Hissiaulojen edustalla on pyörätuolimerkittyjä paikkoja, voit pysäköidä myös muille paikoille.

Jos tarvitset apua liikkumisessa, voit varata Finavian ilmaisen avustuspalvelun. Pysäköintitaloissa ja terminaalin edustalla on kutsupisteitä, joista saa yhteyden avustuspalveluun. Palvelu on saatavilla ympäri vuorokauden.

Ohjeet lyhytaikaiseen pysäköintiin

Kun ajat Finavian pysäköintitaloon, ota mukaan puomilta saamasi parkkilippu ja henkilökohtainen liikkumisesteisen pysäköintitunnus. Pysäköintihallit P1 Premium ja P2 sekä Pikaparkki ovat liputtomia alueita, mikä tarkoittaa, että pysäköintialueen puomi aukeaa kameratunnistuksella.  

Kun haluat päättää pysäköintisi, esitä pysäköintitunnuksesi Finavian neuvontapisteellä, joka sijaitsee tuloaulassa. Sen jälkeen voit palata autollesi ja ajaa ulos pysäköintihallista.

Huomioi, että kuvattoman liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen kanssa tulee mukana olla myös kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Myös toinen henkilö voi asioida neuvonnassa puolestasi. Hänellä pitää olla parkkilipun tai rekisteritunnuksen lisäksi liikkumisesteisen pysäköintitunnus.

Kun pysäköit autosi puomittamattoman alueen liikkumisesteiselle tarkoitetulle paikalle, jätä pysäköintitunnus auton sisälle näkyvälle paikalle, esimerkiksi tuulilasin alle.

Ohjeet pidempään pysäköintiin

Kun pysäköinti on vähintään vuorokauden mittainen, voit varata pysäköinnin ennakkoon, jolloin hinta on edullisempi. Ohjeet pysäköintiin ilman ennakkovarausta löytyvät täältä.

Auton pesupalvelu

Säästä aikaa ja vaivaa. Pesetä autosi lentoasemalla sillä aikaa, kun itse olet matkalla. Lennolta saavuttuasi sinua odottaa puhdas ja siisti auto.

Voit varata ja maksaa autopesun etukäteen pysäköinnin ennakkovarauksen yhteydessä. Pesupalvelu on ostettavissa, kun teet varauksen P1, P2, P3 tai P5 pysäköintialueelle. Autopesulan palvelut ovat käytettävissäsi myös ilman ennakkovarausta, pysäköidessäsi edellä mainituille alueille. Autopesulan henkilökunta noutaa auton pesun ajaksi ja palauttaa samalle paikalle.

Autopesula sijaitsee P1 Premium pysäköintialueella. Tutustu tarkemmin täällä.

Muut autopalvelut

Autopesula Korrek Pro Center sijaitsee P1 Premium pysäköintialueella. Autonhoidon palveluihin kuuluvat mm. renkaanvaihdot ja kausisäilytys, tuulilasipalvelut, sekä erilaiset pinnoitteet ja vahaukset. Tutustu valikoimaan autopesulan nettisivuilla.