Lentoasema kuvauspaikkana

Lentoasemalla kuvattavista elokuvista, tv-sarjoista, mainoksista ja videoista on aina sovittava hyvissä ajoin etukäteen. Useimmat kuvaukset vaativat terminaalitilojen käytön lisäksi myös lentoaseman henkilöresursseja.

Tuotantoyhtiöiden, mainostoimistojen, opiskelijoiden jne. pienimuotoisia kuvauksia koskevat pyynnöt ja tiedustelut tulee lähettää viikkoa ja suuremmissa tuotannoissa kolme viikkoa ennen toivottua kuvauspäivää.

Pääsääntöisesti Dronen, miehittämättömän ilma-aluksen tai kauko-ohjattavan lennokin eli kuvauskopterin lennättäminen viiden kilometrin säteellä Helsinki-Vantaan lentoasemasta ja Helsinki-Malmin lentopaikasta on kielletty. Lue tarkemmat ohjeet Fintraffic Lennonvarmistus Oy:n sivuilta (entinen ANS Finland Oy).

Kuvaaminen Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaalla kuvauksia voi pääsääntöisesti tehdä vain liikenteellisesti hiljaiseen aikaan: tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9-13.

Matkustajien sujuvan ja turvallisen liikkumisen varmistamiseksi kuvausryhmien ja -kaluston koko tulisi olla mahdollisimman pieni. Suurten kuvaushankkeiden toteuttaminen on rajoitettua.

Helsinki-Vantaalla lentokoneiden nousuja ja laskuja voi kuvata julkiselta katseluterassilta.

Mitä kuvaaminen maksaa?

Helsinki-Vantaalla tapahtuvista kuvauksista Finavia veloittaa tarvittaessa 480 euroa/h + alv 24 %.

Hintaan sisältyy terminaalien tilankäyttöön liittyvät järjestelyt, mahdollinen tekninen apu, turvajärjestelyt ja avustavan ja koordinoivan henkilön palkkakustannukset. Mahdollinen veloitus määräytyy tapauskohtaisesti tarvittavien järjestelyjen mukaan.

Yhteydenotot

Kuvauksia koskevat tiedustelut ja kuvauspyynnöt lähetetään yhteydenottolomakkeella. Valitse yhteydenoton syyksi kuvauspyyntö lomakkeen ensimmäisessä osiossa.