Tampere-Pirkkalan lentoasema kehittyy

Finavia on panostanut Tampere-Pirkkalan lentoasemaan pitkäjänteisesti. Finavia on viime vuosina investoinut lentoaseman kehittämiseen lähes 20 miljoonaa euroa.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehitysohjelma keskittyi lentoliikenteen kapasiteetin nostamiseen, turvallisen liikennöinnin varmistamiseen sekä ympäristövaikutusten vähentämiseen.

Finavia investoi asematason laajentamiseen ja kiitotien uudistamiseen15 miljoonaa euroa. Lisäksi uusittiin kiitotien mittarilähestymisjärjestelmä (ILS) ja parannettiin tarkkuuslähestymismenetelmiä kahden miljoonan euron edestä. Kaikkiaan kustannukset nousivat 17 miljoonaan euroon.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kiitotie.

Laajennus- ja peruskorjaustöitä tehtiin eri puolilla lentoaseman liikennealueita: asematasolla, kiitotiellä ja rullaustiellä. Kiitotie päällystettiin kokonaan uudelleen ja sen päihin rakennettiin lentokoneille leveät kääntöpaikat. Ilmailualan koulutuskeskuksen kohdalle tehtiin uusi rullaustieyhteys kiitotielle.

Uusien, leveiden kääntöpaikkojen ansiosta Tampere-Pirkkalan lentoasemalla voidaan nyt palvella myös laajarunkokoneita. Peruskorjauksessa uusittiin kenttävalaistus energiatehokkaaseen led-teknologiaan ja parannettiin jäänestoaineiden talteenottoa ja suojauksia.

Uudet ILS-laitteet parantavat lentoliikenteen operointimahdollisuuksia huonoissa sääolosuhteissa.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla vuonna 2018 tehdyn asematasolaajennuksen kartta.

Finavia suunnitteli työt siten, että ne mahdollisimman vähän haittaisivat lentoliikennettä. Kiitotien päällystystyöt tehtiin liikenteellisesti hiljaisimpana ajankohtana heinäkuussa, jolloin lentoliikenteessä oli kolmen viikon tauko 17. heinäkuuta alkaen.

Sotilas- ja yleisilmailu aloittivat operoinnin uudelleen heti kiitotien avauduttua 12. elokuuta ja ensimmäinen aikataulun mukainen reittiliikenteen kone lähti kohti Riikaa 13. elokuuta kello 5.30.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehitys- ja peruskorjausohjelma pähkinänkuoressa

Päällystettävä alue 330 000 (50 jalkapallokentällistä)
Asematason laajennus 22 000
Kaksi uutta kiitotien kääntöpaikkaa 8 000
Maaperäsuojaus jäänpoistoa varten 8 000
Sähkö- ja telekaapelointeja 10 000 m
Asfalttimassaa 60 000 tonnia
Uusi rullaustie 150 m
Uusia led-valoja 150 kpl
Uusia glykolipumppaamoja 2 kpl
Uusi ILS -järjestelmä 1 kpl
Työmaalla töissä 100 henkilöä

Lue lisää tiedotteistamme: Ensimmäinen kone nousi ilmaan Tampere-Pirkkalan lentoaesman uudistuneelta kiitotieltä ja Tampere-Pirkkalassa käynnissä kentän historian suurin yksittäinen peruskorjausinvestonti

Tampere-Pirkkalaan investoitu yli 20 miljoonaa euroa

Finavia on panostanut Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehittämiseen viime vuosina reippaasti yli 20 miljoonaa euroa. Vuonna 2018 valmistuneen kehityshankkeen lisäksi Finavia on viime vuosina investoinut muun muassa terminaalien asiakastilojen ja palvelujen parantamiseen sekä ympäristövaikutusten vähentämiseen.

Tampere-Pirkkalan lentoasema