Visio ja strategia

Finavia on lentoasemayhtiö, jonka tavoitteena on tehdä matkustamisesta sujuvaa ja mutkatonta.

Kehitämme ja ylläpidämme matkustajaterminaaleja ja lentoliikenteen tarvitsemaa infrastruktuuria. Yhdessä lentoasemillamme toimivien kumppaniemme kanssa teemme matkustajien liikkumisesta turvallista ja huoletonta.

Lentoasemaverkostoomme kuuluu 20 lentoasemaa eri puolilla Suomea. Niistä 18 palvelee pääasiassa matkustajaliikennettä ja kaksi pelkästään sotilas- ja yleisilmailua.

Päälentoasemamme Helsinki-Vantaa on johtava eurooppalainen kauko- ja vaihtoliikenteen solmukohta. Se on saanut palvelutasostaan useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia. Lapin lentoasemat ovat mahdollistaneet Suomen matkailun ja turismin kehityksen ja nousun maailman maineeseen.

Visio ja strategia

Visiomme on mahdollistaa suomalaisille Pohjois-Euroopan parhaat yhteydet maailmalle sekä edistää Suomen saavutettavuutta houkuttelevana matkakohteena.

Tämä edellyttää meiltä vastuullista ja kannattavaa kasvua. Strateginen kilpailuetumme on poikkeuksellisen laadukas asiakaskokemus.

Arvot

Näin me toimimme:

  • Turvallisesti – Kaiken tekemisemme perusta on turvallisuus.
  • Asiakaslähtöisesti – Ylitämme asiakkaan odotukset erinomaisella asiakaskokemuksella ja palveluasenteella.
  • Uudistuen – Meillä on tahto ja kyky uudistua avoimesti yhdessä kumppaneidemme kanssa.
  • Vastuullisesti – Välitämme ja kannamme vastuumme ihmisistä ja ympäristöstä.

Asiakaslupaus

Asiakaslupauksemme on ”For Smooth Travelling”. Se tarkoittaa, että teemme kaikkemme tyytyväisten asiakkaiden eteen.

Palvelemme joka päivä melkein 80 000 matkustajaa ja tuhansia muita asiakkaitamme ja kumppaneitamme niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Palvelumme helpottavat lentämistä ja matkustusta, tarjoavat elämyksiä ja mieleenpainuvia hetkiä sekä ovat turvallisia ja tehokkaita.

Toimintaympäristö

Toiminta lentoasemilla on tarkoin säänneltyä. Etenkin turvallisuuteen ja ympäristöasioihin liittyvä lainsäädäntö sekä kansainväliset ja kansalliset viranomaismääräykset vaikuttavat merkittävästi Finavian kustannusrakenteeseen, investointeihin ja toimintaan.

Aasian ja Euroopan välisen liikenteen ennustetaan kasvavan voimakkaasti, ja kilpailu kansainvälisten lentoasemien välillä kiristyy koko ajan. Pysyäksemme mukana kansainvälisessä kilpailussa kehitämme lentoasemiemme toimintoja ja palveluita vieläkin paremmiksi.

Lentoliikenne on globaalisti linkittynyt toimiala. Se on kymmenien tuhansien toimijoiden yhteistyötä, joiden saumaton yhteispeli varmistaa tehokkaat ja turvalliset lentoyhteydet. Finavia toimii olennaisena osana tätä ketjua, jossa lukemattomien pienten yksityiskohtien on oltava kunnossa. Siten liiketoimintamme mahdollistaa hyvien asioiden ketjun.

Lue lisää