Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan lastenhoitotilat saivat uuden ilmeen

Artikkeli julkaistu
14.01.2019 klo 09:00
Helsinki Airport childcare room
Matkustus
Kolmen lastenhoitohuoneen ilmettä kohennettiin uudella sisustuksella, puisilla hoitopöydillä sekä suomalaisella taiteella ja design-tuoleilla.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla lapsiperheiden palveluja kehitetään jatkuvasti. Tänä syksynä kohennettiin inva-wc-tilojen yhteydestä löytyvien lastenhoitotilojen ilmettä.

Hoitohuoneet saivat uuden, raikkaan ilmeen, johon kuuluu muun muassa suomalaista taidetta ja uusia kalusteita. Samalla korjattiin pieniä, mutta tärkeitä käytännön asioita: lasten pieniin wc-pönttöihin lisättiin kannet, ja muoviset lastenhoitopöydät saivat väistyä uusien puisten, materiaaliltaan hygieenisempien pöytien tieltä. Kahdessa wc-tilassa tehtiin samalla myös pientä pintaremonttia.

Helsinki-Vantaa lentoaseman lastenhoitohuone.

– Uudistuneet lastenhoitohuoneet valmistuivat lokakuun lopussa. Kehuja kauniista tiloista on tullut kaiken ikäisiltä, ei ainoastaan lapsilta, Finavian Customer Experience Champion Eveliina Vironen kertoo.

Uudistukset tehtiin kolmeen tilaan: saapuvien aulassa Bistrot-ravintolan vieressä olevaan lastenhoitohuoneeseen sekä kahteen non-Schengen-alueella sijaitsevaan lastenhoitohuoneeseen.

Helsinki-Vantaalla on yhteensä 23 lastenhoitohuonetta. Myös muiden lastenhoitohuoneiden ilmettä tullaan mahdollisesti uudistamaan tulevaisuudessa.

Suomalaista taidetta ja muotoilua

Suomalaista kädenjälkeä halutaan tuoda esille kaikilla Finavian lentokentillä – wc-tiloja unohtamatta.

Lastenhoitohuoneiden seinillä nähtävät teokset ovat kuvataiteilija Henna Adelin tekemiä. Ihastuin Adelin tyyliin: hänen työnsä ovat kauniita ja rauhallisia. Pyysimme luonto- ja eläinaiheisia teoksia, ja niistä tuli juuri tähän tarkoitukseen sopivia. Teokset miellyttävät paitsi lasten myös aikuisten silmää, Vironen kertoo.

Kattoihin on ripustettu uudet vauvamobilet, joiden liikettä lasten on mukava seurata. Mobilet on tehty yhteistyössä Villakkaan ja Granon kanssa, ja niissä roikkuvat luontoaiheiset kuvat ovat niin ikään Adelin suunnittelemia.

Non-Schengen-alueella olevissa kahdessa lastenhoitohuoneessa voi nähdä myös kotimaista designia, kun tiloihin tuotiin Artekin puiset tuolit.

– Haluamme tukea sisustusvalinnoissa suomalaista designia. Lisäksi on tärkeää, että mielessä pidetään myös kestävän kehityksen arvot. Lastenhoitohuoneiden uudistuksessa valitsimme esimerkiksi pitkäikäisiä ja ajattomia materiaaleja, jotka kestävät kovaa kulutusta ja joita voidaan myös huoltaa, Vironen kertoo.

Turvallisuus ja asiakaskokemus ratkaisevat

Vironen muistuttaa, että lentokentällä sisustaminen ei ole aivan sama juttu kuin kotona.

– Finavian ykkösarvo on turvallisuus, ja myös sisustusratkaisuissa kaikki pitää miettiä turvallisuusnäkökulman kautta. Tästä esimerkkinä ovat mobilet, jotka asennettiin korkealle kattoon käden ulottumattomille, Vironen kertoo.

– Lastenhoitohuoneiden uudistus on osa kokonaisvaltaista asiakaskokemuksen parantamisen konseptia. Sen lisäksi, että pyrimme tekemään matkustamisesta mahdollisimman mukavaa ja sujuvaa, voimme jäädä matkustajien mieleen myös tällä tavoin. Olisi hienoa, jos ulkomailta tuleva matkustaja muistaisi Suomen positiivisen ja uniikin lentokenttäkokemuksen kautta, Vironen pohtii.

Lue lisää lapsiperheiden palveluista.